Brother markeer apparaten in de test

Brother-etiketteermachines zijn geschikt voor talrijke toepassingen op kantoor, in het huishouden en in de werkplaats. Met deze modellen kunt u afzonderlijke etiketten afdrukken voor het etiketteren van mappen, containers, voorwerpen, gereedschapskisten en andere zaken.

Door de inhoud te labelen, ziet u in één oogopslag wat er verborgen zit in dozen, lades, blikken, dozen en dossiermappen. Met etiketteerders kunt u orde scheppen of een uitgekiend systeem voor archivering creëren. Dit bespaart een hoop tijd. We hebben de verschillende Brother-etiketteerapparaten voor etiketten in onze test nader bekeken.

Wat is een labelmaker?

Met een Brother-etiketteerapparaat uit de P-touch-reeks brengt u etiketten aan op materialen en voorwerpen in uw privé- of beroepsleven. Zij zijn verkrijgbaar als PC-, handheld- en desktopmodel. Optioneel kunt u ze afdrukken vanaf een tablet of smartphone via Bluetooth en WLAN.

Zij geven etiketten uit of maken barcodes voor inventarisbeheer. Binnen zijn er rollen. Via het toetsenbord typt u een tekst in de gewenste lettergrootte en speciale tekens. Bovendien kunt u met verschillende functies, het uiterlijk aanpassen. Daarna drukt u het etiket rechtstreeks af. Een snijapparaat scheidt de afdruk. De etiketten zijn zelfklevend; zij zijn verkrijgbaar in verschillende breedten en kleuren.

Waar wordt een etiketteerapparaat gebruikt?

Er zijn verschillende toepassingsgebieden. Met de apparaten die u labelt

 • Archiefkasten en -mappen
 • opslagmiddelen
 • Naambordjes
 • Planken, laden, deuren en kasten
 • Kabels, verdelers, aansluitingen
 • Decoratie
 • Inventaris

De meest voorkomende toepassingsgebieden

 • Kantoor en thuiskantoor: Op kantoor worden compacte desktop- en handheld-apparaten gebruikt. Ze hebben geïntegreerde displays en toetsenborden. Moderne varianten omvatten PC-modellen. Hiermee drukt u etiketten af via tablet en smartphone. Zij worden meestal gebruikt om inventaris en dossiers te etiketteren. Met Brother-etiketteerders kunt u efficiënt etiketten aanbrengen en zo een goed klassement organiseren. Ze etiketteren kasten en rekken, opslagmedia en documenten.

 • Thuis: De nieuwe CUBE-modellen uit de P-touch reeks van Brother zijn ideaal voor thuisgebruik. Ze zijn compact en stijlvol. Ze worden bediend via Bluetooth en WLAN met uw smartphone. U gebruikt het apparaat om mappen, fotoalbums, kleding, opslagmedia, deurbelbordjes, opbergdozen, kabels en dozen te labelen.

 • Elektriciens: In de elektriciteitssector worden Brother-etiketteerapparaten gebruikt om kabels, aansluitingen, verdelers en zekeringkasten te etiketteren. Op die manier zorgen elektriciens ervoor dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. Er worden speciale industriële markeerapparaten met uitgebreide functies gebruikt. Met de Mobile Cable Label Tool-app van Brother kunnen gebruikers vanaf hun mobiele apparaat labels aanbrengen.

 • Workshop: Etiketteermachines bieden zich ook aan in de werkplaatsen van ambachtslieden. Gebruik ze om gereedschapskisten, planken, bakken, kratten en uitrusting te markeren.

 • Facility Management: Of het nu gaat om inventarisatie of het maken van instructie- en gevarenborden, Brother heeft P-touch apparaten die duurzame labels afdrukken voor binnen- en buitengebruik. Ze zijn uiterst duurzaam en bestand tegen de elementen.

 • Netwerkinfrastructuur: Kabelbeheer is van cruciaal belang voor de organisatie en het datacentrum. U drukt labels af voor poorten, netwerkkabels en apparatuur.

Wat zijn de sterke punten van een labelmaker?

Met de modellen van de P-touch serie maakt u duurzame labels voor binnen- en buitengebruik. Ze hebben een transparante coating die ze beschermt. De etiketteermachines drukken de tekst op de onderzijde van het laminaat met behulp van het thermotransferprocédé. De gelamineerde P-touch labels zijn bestand tegen:

 • Licht
 • Water
 • veel chemicaliën
 • Temperaturen van -80 °C tot +150 °C
 • Abrasie

Zij zijn verkrijgbaar in talrijke breedten en kleuren.

Wat zijn de nieuwste etiketteerapparaten?

Een van de nieuwe producten is de Brother P-touch CUBE. Dit is een Brother-etiketteermachine die u via Bluetooth bedient met uw smartphone en tablet. U gebruikt het met 3,5 tot 12 millimeter brede TZe-schrijflinten. De apparaten werken met een afdruksnelheid van 20 millimeter per seconde. Voor het ontwerpen van de etiketten is er de Brother-app P-touch Design&Print.

Deze bevat vele sjablonen, kaders en symbolen voor een creatieve uitvoering van uw ideeën. U kunt de rugbandbedrukking gebruiken voor kras-, weer- en veegvaste gelamineerde etiketten. U bedrukt belettering en textiellinten met elegante, stijlvolle ontwerpen.

Optioneel kunt u de Brother P-touch CUBE Plus aanschaffen. U gebruikt het apparaat via Bluetooth of USB. Bij gebruik met een desktopcomputer is de P-touch Editor software beschikbaar. Het biedt een uitgebreide reeks functies. U print met de Brother labelmaker TZe tapes met een breedte van 3,5 tot 24 mm met een printresolutie tot 180 × 360 dpi.

Deze modellen behoren tot de klassiekers:

 

 

Brother P-touch-H105: mobiele etiketteermachine met thermotransfer-printer voor het printen van duurzame, gelamineerde etiketten. U etiketteert TZe tapes met een breedte van 3,5 tot 12 mm. De machine heeft een groot display. Er is een decomodus voor het ontwerpen van aangepaste etiketten. Druk, indien nodig, vlaggetjes af voor kabeletikettering.

 

 

Brother P-touch-D450VP: de professionele Brother-etiketteermachine heeft een USB-interface voor bediening via PC. De meegeleverde software biedt een breed scala aan functies. Optioneel kunt u het model als een standalone gebruiken. U kunt afdrukken op TZe-tapes met een breedte van 3,5 tot 18 mm met behulp van achterwaarts afdrukken op tape. Het duidelijke LC-display met drie lijnen is praktisch.

Waar moet u op letten als u een markeermachine koopt?

Voordat u een etiketteermachine koopt, moet u nagaan voor welke doeleinden u het product zult gebruiken. Hier is een overzicht van de belangrijke kenmerken:

 • Snelheid: Als u grotere hoeveelheden afdrukt, is de afdruksnelheid belangrijk. Fabrikanten geven dit aan in millimeters per seconde. Voor moderne Brother-modellen is dit 20 millimeter papier per seconde. Vergeleken met andere fabrikanten, is dit een hoge snelheid.

 • Variabele lintbreedte: zoek bij uw aankoop naar toestellen waarin u gelamineerde linten van verschillende breedtes kunt laden. Bij Brother zijn de meeste tussen 3,5 en 12 millimeter breed. Er zijn echter ook bredere varianten verkrijgbaar. Etiketteermachines waarmee u op één tot twee regels kunt afdrukken, worden aanbevolen. De allernieuwste designmodellen tonen zelfs hun vaardigheden op textieltape.

 • Stroombron: Eenvoudige varianten in de test worden geleverd met batterijen. Optioneel zijn er apparaten met een netstekker, lithium-ionbatterij of USB-aansluiting.

 • Ontwerp opties: Intussen zijn er modellen met een grote verscheidenheid aan functies die een individuele vormgeving mogelijk maken. Zij bieden vele lettertypes, groottes en speciale tekens. Sommige hebben apps en software om het ontwerp aan te passen. Eenvoudiger handheld toestellen in de test volstaan voor belettering in kantoren en professionele bedrijven. Meer uitgebreide producten zoals de Brother P-touch CUBE worden gebruikt door thuisgebruikers en creatieve professionals.

 • Beeldscherm: Het is prettig om een groot scherm te hebben met achtergrondverlichting dat u gemakkelijk kunt zien, zelfs op slecht verlichte plaatsen zoals de kelder of het magazijn.

 • Toetsenbord: Als u vaak aan uw bureau werkt, is een bureautoestel met een QWERTY-toetsenbord een goede keuze. Dit maakt het gemakkelijker te gebruiken. Handheld-toestellen met een ABC-toetsenbord, waarin de letters in alfabetische volgorde staan, zijn gebruikelijker. Er zijn ook toetsen voor speciale tekens en cijfers.

 • Afdrukresolutie: Als u het toestel gebruikt voor het versieren of afdrukken van logo's, is een goede resolutie belangrijk. De meeste modellen bieden 180 tot 360 dpi.

Conclusie: Brother-etiketteermachines voor individueel gebruik

Bij Brother krijgt u een ruim assortiment etiketteermachines voor verschillende doeleinden. Zij worden meestal gebruikt op kantoor, in werkplaatsen of thuis. Er zijn varianten voor de PC, voor op tafel of voor handig gebruik als mobiel toestel.

Zeer modern zijn de P-touch CUBE's, die een grote verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden laten zien. Voor eenvoudiger gebruik zijn modellen zoals de Brother P-touch H100LB voldoende. Hiermee labelt u blikken, dozen, ordners en andere gebruiksvoorwerpen voor een ordelijk kantoor of huis.