HP

HP - Inktpatronen en Toners

In onze online shop kunt u originele HP printercartridges & toner krijgen. Bovendien bieden wij u laaggeprijsde en kwalitatief hoogwaardige alternatieve producten. U koopt zonder enig risico, want wij bieden 3 jaar garantie. Uw nieuwe HP printercartridges worden bij u thuis afgeleverd met een 24-uurs expreslevering. De levering is vrij van verzendkosten. Na het kiezen van uw HP printer krijgt u alle geschikte inktcartridges en toners te zien.

Selecteer het model van uw printer:

Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer

Printercartridges en toner voor populaire HP printerseries

Hoe herken ik originele HP-vervangende cartridges?

Alle HP-cartridges worden voorafgegaan door een ontwikkelingsfase van drie tot vijf jaar. Een HP printercartridge is altijd ongebruikt en gloednieuw. Het HP-logo is altijd terug te vinden op de kartonnen verpakking. De blauwe cirkel met de witte HP-letters op de linker bovenrand van de doos valt op. Dit is duidelijk te zien in de illustratie hiernaast.

Na het openen van de doos kunnen de patronen worden verwijderd. Deze zitten in een extra gethermoformeerde kunststof verpakking. De nummers van de respectievelijke HP printercartridges zijn duidelijk gemarkeerd op de verpakking. Dit voorkomt verwarring bij de aankoop.
U moet het nummer van de cartridge die nodig is voor uw printer goed onthouden en het is het beste om het op te schrijven en in de buurt van de printer te bewaren. De afzonderlijke cartridges zijn afgestemd op de betreffende apparaten en kunnen niet in elke printer worden gebruikt.

Er zijn significante verschillen tussen de originele cartridges. De meest voorkomende varianten zijn printkopcartridges. Dit zijn onder andere de HP printercartridge 302, die in 2015 werd gelanceerd, en de HP 300 en HP 301 modellen, die ook veel worden gebruikt.
Inkttank en printkop horen bij elkaar en worden altijd samen vervangen. Naast een zwarte inktpatroon wordt ook een inktpatroon gebruikt. Deze bevat geel, cyaan en magenta in één cartridge. Het nadeel hiervan is dat het meestal niet mogelijk is om een gelijkmatige kleurenprint te realiseren en dat de inktcomponenten altijd in de lege cartridge blijven zitten.

Deze printercartridges van HP zijn niet erg winstgevend voor professioneel gebruik en zijn geschikt voor incidentele afdrukken in de particuliere sector of thuiskantoor.

Het veiligheidslabel

Alle HP printercartridges hebben een veiligheidslabel. Deze bevindt zich boven de scheurstrook van de kartonnen verpakking. U kunt het label gemakkelijk zien in de illustratie hiernaast.
U kunt de echtheid van het label als volgt controleren:
Kantel de doos heen en weer. De twee symbolen "OK" en "√" bewegen in tegengestelde richting op het originele etiket. Bij het kantelen naar links en rechts bewegen de symbolen in dezelfde richting.

Een andere functie die aangeeft dat de cartridges originele HP printercartridges zijn, is de QR-code op het etiket. Het is toegankelijk met een smartphone via de HP eSupplies app. Het is ook mogelijk om het veiligheidslabel online te controleren. Elk etiket heeft een serienummer dat op de website van de fabrikant kan worden ingevoerd.
HP rust zijn LaserJet printercartridges wereldwijd uit met dit veiligheidslabel. Bij inkjetprintercartridges gebeurt dit echter niet overal. De meeste HP inkjet printercartridges die in West-Europa worden verkocht, hebben geen veiligheidslabel.

Wat is het verschil tussen normale en XL-cartridges?

Allereerst rijst de vraag welke printercartridges HP produceert. Er worden alleen normale formaten en XL-cartridges geproduceerd. De foto rechts toont zo'n verpakking. Achter het cartridge nummer is het formaat XL genoteerd. Hiervoor werd een vriendelijke tint groen gebruikt, wat meteen opvalt.

XL-cartridges zijn veel krachtiger. Met HP printercartridges 302 in normaal formaat kunnen bijvoorbeeld 190 pagina's worden afgedrukt. Met de XL originele cartridge neemt de printerprestatie toe tot ongeveer 330 pagina's.

XL-cartridges zijn de moeite waard als u vaak grotere hoeveelheden printopdrachten moet uitvoeren en geld wilt besparen. Deze HP printercartridges kunnen ook worden gekocht in een multi-pack.

Wat zijn HP Multipacks?

Multipacks bevatten meerdere cartridges van verschillende kleuren, gebaseerd op de gemiddelde vraag van de klant. Vaak zijn er naast de gekleurde inkten ook twee zwarte cartridges. Een multipack bestaat meestal uit een zwarte en een gekleurde HP printercartridge. Ten opzichte van de enkele aankoop kunt u ongeveer twee euro besparen. Aan de rechterkant van de verpakking staat de slogan: "Koop 2 en bespaar!".

De foto rechts toont zo'n verpakking.

Wat zijn HP Twinpacks?

Een twinpack bevat twee keer dezelfde cartridges. Welke printercartridges HP gebruikt is afhankelijk van het model. Er zijn altijd twee zwarte of twee gekleurde patronen inbegrepen. Wanneer u een twinpack koopt, bespaart u geld in vergelijking met het kopen van een single pack en heeft u altijd genoeg HP printercartridges beschikbaar.

Zoals u op de foto kunt zien, verschilt het dubbelpak niet veel van het multipak. Let bij de aankoop op het patroonnummer en de respectievelijke kleurspecificatie. Bij zwarte patronen staat er een zwarte cirkel onder het kleurnummer. Voor gekleurde patronen zijn de cirkels in cyaan, magenta en geel.

Wat zijn HP Value Packs?

Value Packs zijn de meest uitgebreide vormen van verkoop. U kunt HP printercartridges en tonercartridges in één pakket krijgen of een zwarte en alle kleureninktcartridges in één doos vinden. Sommige Value Packs bevatten ook bijpassend printerpapier.

Het kopen van Value Packs biedt u de mogelijkheid om geld te besparen en u heeft alle originele cartridges van hoge kwaliteit op voorraad. U kunt het meeste besparen als u compatibele printercartridges in een set koopt. Het is niet nodig om compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit.

De foto rechts toont een van deze HP Value Packs.

HP inktcartridges: origineel of compatibel?

De originele cartridges worden vervaardigd door HP. De cartridges zijn van hoge kwaliteit en optimaal afgestemd op de respectievelijke printermodellen. Aangezien deze printercartridges zijn ontworpen en geproduceerd door HP zelf, is de prijs navenant hoog. Als alternatief zijn er compatibele cartridges beschikbaar tegen een goede prijs-prestatieverhouding.

HP inkten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Bij printkopinkten is de printkop niet in het apparaat ingebouwd, maar in de cartridge. Dit is bijzonder praktisch, want elke vervanging van een cartridge betekent ook de vervanging van de printkop. Deze HP printercartridges worden gebruikt in apparaten die slechts twee inktcartridges nodig hebben. Eén cartridge is zwart en de rest bevat een driekleurige inkt in slechts één cartridge.

Compatibele printercartridges worden niet geproduceerd door HP. Alternatieve fabrikanten zoals Prindo produceren goedkope tegenhangers met goede en vaak nog betere kwaliteit en prestaties.

Het kopen van compatibele cartridges beschermt ook het milieu. Daarom mogen gebruikte cartridges nooit worden weggegooid. U kunt de gebruikte cartridges ophalen en opsturen. De cartridges worden bijgevuld en in omloop gebracht als hervulbare printercartridges.

Compatibele patronen worden niet bijgevuld. Ze worden volledig nieuw geproduceerd door derden. De producten moeten voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen en worden voortdurend gecontroleerd. Met een goede tot zeer goede printkwaliteit zoals Prindo biedt, kan een prijsbesparing tot 30% worden bereikt ten opzichte van originele HP printercartridges.

U kunt bij Prindo volledig zonder risico's compatibele printercartridges kopen. Er is een recht van teruggave van 60 dagen en ze krijgen 5 jaar garantie. De fabrieksgarantie van de HP printer blijft ook geldig.

Hoe installeer en vervang ik HP printercartridges?

Zoals gezegd worden er verschillende technologieën gebruikt. De meeste zijn wegwerpdrukkoppen. Wanneer u de cartridge vervangt, moet u ook de printkop vervangen. Dit heeft als voordeel dat er geen slijtage is aan de printkop en dat u altijd verzekerd bent van de beste printresultaten. Problemen tijdens de werking van het apparaat als gevolg van opgedroogde printkoppen kunnen ook worden uitgesloten. Deze cartridges zijn echter vrij duur.

Elke HP printer is gebaseerd op een andere constructie. Toch is het vervangen van de HP printercartridges ongeveer hetzelfde en kan gemakkelijk worden begrepen door het volgen van de onderstaande instructies.

Het verwisselen van cartridges in een inkjetprinter:

 1. U zet de printer aan.
 2. U opent de toegang tot de patronen.
 3. U wacht tot de koets in de juiste positie staat.
 4. De patronen moeten in het midden stoppen.
 5. Verwijder de patronen door erop te klikken.
 6. Pak een nieuwe cartridge op
 7. Verwijder de beschermfolie van de chip
 8. Klik de cartridge onder een hoek in
 9. Sluit de printerdeur
 10. Printer lijnt uit en drukt een testvel af.

Het verwisselen van cartridges in een laserprinter:

 1. Zoek een opening.
 2. Open printer
 3. Trek de tonercartridge uit
 4. Uitpakken van nieuwe toner
 5. Installeren van nieuwe toner
 6. Sluit de klep
 7. Schakel de printer in
 8. Het kan worden afgedrukt.

Kan ik zelf HP inktcartridges bijvullen?

Inktpatronen kunnen ook zelf worden bijgevuld. Dit is echter vrij duur en relatief ingewikkeld. Het kan niet worden uitgesloten dat de patronen niet correct zijn gevuld. Inkt kan lekken en de printer beschadigen.

Aan de hand van het voorbeeld van de gangbare HP printercartridges 300 leggen we uit hoe u de originele cartridges zelf kunt vullen.

Wat is er nodig?

 • drie navulspuiten
 • 3 milliliter inkt elk in cyaan, geel en magenta
 • Messen
 • Keukenpapier

Voor XL-cartridges is vier milliliter inkt per cartridge nodig. De inkt wordt in de drie meegeleverde spuiten getrokken. Elke HP printcartridge heeft een etiket met het logo en de naam van de cartridge op de bovenzijde. Dit label wordt zorgvuldig verwijderd. Er zitten vijf gaten onder.

De geprepareerde spuiten worden nu in deze inktkuipen geplaatst. Dit moet zorgvuldig gebeuren, omdat de meegeleverde sponzen een bepaalde weerstand creëren. De inkt wordt langzaam geïnjecteerd. Vaak zijn de inktkamers niet helemaal leeg en komt de overtollige inkt er weer uit.

Als alle kamers gevuld zijn, kunt u de printcartridge reinigen met keukenpapier en het etiket opnieuw aanbrengen. De cartridge is nu gevuld, maar het is niet zeker of uw HP printer de nieuwe oude cartridge zal herkennen. Dit kan worden voorkomen door de cartridge niet volledig te legen en af en toe kleinere hoeveelheden inkt bij te vullen.

Wij geven echter geen garantie voor deze methoden. De betere en veiligere keuze zijn originele HP printercartridges of hoogwaardige compatibele cartridges uit onze winkel.

Hoe verwijder ik mijn HP-cartridges op de juiste manier?

HP legt grote nadruk op recycling. HP verzamelt gebruikte printercartridges in meer dan 70 landen wereldwijd. Tot nu toe is ongeveer 300.000 ton gerecycled. Als u uw cartridge in de vuilnisbak gooit, schaadt u het milieu en voorkomt u hergebruik. Alle cartridges en toner kunnen worden toegevoegd aan HP's recyclingprogramma. Daar worden cartridges en toner gecombineerd met andere materialen en dienen als grondstof voor nieuwe HP inkjetcartridges.

Hoeveel inktcartridges moet ik in één keer terugsturen?

Als u elke cartridge afzonderlijk inlevert, is dat een belasting voor het milieu en uw portemonnee. HP biedt klanten verschillende manieren om cartridges op te halen en terug te sturen.

Het rendement voor particuliere gebruikers en thuiskantoor

De klanten vragen om een gefrankeerde enveloppe. Deze heeft de afmetingen van 21x22 centimeter en je kunt er vijf tot tien inktcartridges mee terugsturen. De toners kunnen in maximaal vier stuks in één verpakking worden verzonden.

Het rendement voor het midden- en kleinbedrijf

Tot 50 inktcartridges en maximaal 10 HP printcartridges kunnen worden geretourneerd via de Deutsche Post retourservice. De klant verpakt de cartridges zelf en kan gratis retouretiketten aanvragen. Breng het pakketje dan naar het postkantoor en er zijn geen kosten aan verbonden.

De terugkeer van bedrijven en overheden

Bedrijven en overheden kunnen gratis verzamelboxen aanvragen. Op deze manier kunnen tot 2.000 inktcartridges en maximaal 300 tonercartridges worden geretourneerd. Je hoeft de dozen niet naar het postkantoor te sjouwen. De ophaling is gratis na het plaatsen van de bestelling.

Hoe kan ik mijn lege cartridges naar HP sturen?

Alleen originele HP-cartridges kunnen worden geretourneerd. Geef na het invullen van het formulier op de website uw naam en adres op. U ontvangt frankeervrije enveloppen waarin u de cartridges kunt plaatsen en verzenden.