Epson

Epson - Inktpatronen en Toners

In onze online shop kunt u originele Epson printercartridges krijgen. Ons assortiment omvat goedkope producten met maximaal drie jaar garantie. Alle Epson-printercartridges zijn verkrijgbaar met onze gratis 24-uurs expresverzending. Een geschikte selectie van Epson-printercartridges wordt door ons zoeksysteem getoond na het invoeren van het printermodel.

Selecteer het model van uw printer:

Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer

Printercartridges en toner voor populaire Epson printerseries

Hoe herken ik originele Epson-printercartridges?

Epson-printercartridges dragen het bedrijfslogo op een prominente plaats. Als u ze op de verpakking ziet staan, kunt u er zeker van zijn dat u originele Epson-inktcartridges voor u heeft liggen. De fabrikant heeft zijn systeem voor het vinden van de juiste Epson-printercartridges gebruiksvriendelijk gemaakt. Alle Epson-printercartridges behoren tot een bepaalde serie.

Let op het motief op de voorkant van de verpakking. Als er bijvoorbeeld een aardbei is, weet je dat je Epson-inktpatronen met het motief van een aardbei nodig hebt. Op deze manier kunt u Epson-printercartridges vinden zonder de exacte naam van de printer. In de gebruikershandleiding van elke Epson-printer is de inktreeks van de Epson-printercartridges met het bijbehorende symbool genoteerd.

Om klanten te beschermen tegen valse Epson-printercartridges heeft de fabrikant een veiligheidshologram ontwikkeld waarmee hij zijn originele producten markeert. Het hologram bevindt zich aan de buitenrand van de verpakking van de Epson printercartridges en op de Easymail-verzendverpakkingen.

Bovendien tonen alle Epson-verpakkingen de hoeveelheid inkt in milliliter en de dekking van de afzonderlijke kleuren.

Wat is het verschil tussen normaal formaat cartridges en XL- en XXL Epson-printercartridges?

De toevoeging XL en XXL in Epson printercartridges betekent een hogere vulhoeveelheid. Met een hogere hoeveelheid inkt in Epson-printercartridges is de pagina-opbrengst hoger. Dit is met XL Epson inktcartridges met ca. 500 pagina's en met XXL Epson printercartridges met ca. 1.000 pagina's. Op de XL- en XXL-markering ziet u Epson-printercartridges met hogere vulhoeveelheden.

Epson printercartridges - wat zijn Epson Multipacks?

Multipacks bevatten verschillende Epson printercartridges in verschillende kleuren. U geeft minder geld uit voor Epson-inktcartridges in multipacks dan voor Epson-printercartridges in singlepacks. U kunt de Epson-printercartridges herkennen aan het label "Multi". In het wit schrijven steekt de markering af tegen de rest van de labeling.

Daarnaast zijn er gekleurde symbolen voor de meegeleverde Epson-printercartridges. Deze zijn cyaan, geel, magenta en zwart. Multipacks zijn geschikt voor mensen die in kleur en zwart printen. Als u voornamelijk in het zwart print, zijn Epson-printercartridges Multipacks niet rendabel. In dit geval zijn XL- en XXL-cartridges geschikt in deze kleur.

Wat zijn Epson TwinPacks?

De Epson TwinPacks bevatten twee cartridges in één kleur. Dit zijn twee gekleurde Epson-printercartridges of twee zwarte Epson-printercartridges. De markering in witte kleur toont de kopers welke verpakking cartridges ze voor zich hebben.

Op de voorkant van de verpakking staat een gekleurd symbool. Dit geeft aan welke kleuren het bevat.

Epson-printercartridges: origineel of compatibel?

De Epson printercartridges in het origineel komen van de fabrikant zelf. Ze zijn overtuigend door hun hoge kwaliteit en de afstemming op de betreffende printer. Het bedrijf, dat actief is op het gebied van beeldverwerkingstechnologie, garandeert een eenvoudige bediening bij het plaatsen van de originele Epson-inktcartridges.

Epson ontwikkelt voor elk model zijn eigen cartridges. De pasvorm en de afdrukkwaliteit komen overeen met het apparaat. Ze leveren topkwaliteit gedurende de gehele levensduur van de printer. Een vuistregel voor gebruikers: Voor dure apparaten zijn er goedkope printercartridges en voor goedkope apparaten zijn er dure cartridges. Zo subsidiëren individuele fabrikanten hun producten.

De prijzen voor Epson-inktcartridges in originele kwaliteit zijn hoger dan die voor compatibele cartridges. In totaal zijn er drie verschillende alternatieven voor Epson-printercartridges in originele kwaliteit beschikbaar:

  • Rebuilt Epson-printercartridges: In dit proces nemen de bedrijven de behuizingen van de originele cartridges, ontmantelen en reinigen ze in een modern proces. Daarna vullen ze de behuizingen met hoogwaardige inkt, die overeenkomt met het origineel van de fabrikant.
  • Vul de Epson-printercartridges bij: Met deze optie krijgen de patroonhulzen een alternatieve inktvulling.
  • Compatibele Epson-printercartridges: Derde partijen zoals prindo produceren cartridges die een goedkoop alternatief zijn voor het origineel. De behuizing en de inkt worden door Prindo in een eigen proces vervaardigd.

Met compatibele print-printercartridges krijgt u een hoogwaardig kleurresultaat. De productie voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen van de Europese wetgeving. Normaal gesproken zijn compatibele printcartridges 30 procent goedkoper.

Verwisselen en plaatsen van Epson-printercartridges

Bij conventionele inkjetprinters worden de Epson-printercartridges als volgt vervangen:

  1. Zodra het vulniveau van de Epson-cartridges laag is, verschijnt er een melding op het LC-display. Let op welke cartridge leeg is. Selecteer dan "Doorgaan".

  2. Vervang de Epson-printercartridges, voordat ze aangeven dat ze leeg zijn, drukt u op de "Home-knop" op de printer. Selecteer in het hoofdstuk Instellingen de optie "Onderhoud". Vervang de Epson-inktpatronen en druk op de kleurknop.

  3. In de volgende stap opent u de scannereenheid om de Epson-cartridges te verwijderen.

  4. Druk op het lipje van de Epson-cartridges en verwijder deze voorzichtig uit de houder. Belangrijk: Trek de Epson-patronen uit door ze naar boven te trekken.

  5. Voordat u de nieuwe Epson-cartridges plaatst, moet u ze voorzichtig schudden.

  6. Verwijder de gele tape voordat u de Epson-cartridges in de houder plaatst. Tijdens dit proces drukt u de Epson-cartridges naar beneden tot ze op hun plaats klikken.

  7. De printer begint te vullen, wat een paar seconden duurt. Start tijdens deze procedure geen enkele handeling en wacht. Wanneer de printer stopt met het vullen van de inkt met de Epson-cartridges, verschijnt er een bericht om aan te geven dat het vervangingsproces is voltooid.

Hoe kunnen Epson-printercartridges worden gevuld?

Als u hiermee vertrouwd bent, krijgt u de kans om Epson-printercartridges te vullen. Koop hiervoor bijvulinkt voor uw fotoprinter, multifunctionele printer of inkjetprinter. Zelfvervulling is een gecompliceerd proces dat vaardigheid vereist. Het gebruik van gevulde Epson-cartridges brengt een verhoogd risico met zich mee.

Het komt voor dat de printerinkt lekt of dat er een defect in het complete apparaat optreedt. In dergelijke gevallen vervalt de garantie van de fabrikant. Fabrikanten raden het vullen van de patronen in principe niet aan.

De Epson-klantenservice is beschikbaar voor vragen

In geval van problemen met een Epson-printer of Epson-printercartridges is de uitgebreide ondersteuning van de fabrikant beschikbaar. De klanten ontvangen stuurprogramma's, software en handleidingen via de reparatieservice. Kopers van Epson-producten ontvangen tal van online ondersteuningsdiensten voor diverse zaken. Wanneer u een nieuwe printer van het merk koopt, registreert u uw product om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en updates van het apparaat door de jaren heen.

U kunt contact opnemen met Epson via een chat, de hotline of per e-mail. Van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur is de Epson-klantenondersteuning beschikbaar voor vragen over apparaten, Epson-printercartridges of accessoires.

Pionier in printtechnologie

Met zijn Epson-inktcartridges toont het merk prestaties en milieubewustzijn. De fabrikant Epson investeert miljoenen euro's in onderzoek en ontwikkeling van Epson-cartridges. Op deze manier staat de groep garant voor hoogwaardige accessoires, verbeteringen en prestaties. Het bedrijf heeft in totaal 50.000 actieve patenten te bieden, wat ook geldt voor het segment van de Epson-printercartridges.

Hoe verwijder ik de Epson-printercartridges op de juiste manier?

Een belangrijk gegeven vooraf: gooi de Epson-printercartridges niet in het huishoudelijk afval, want ze vervuilen het milieu, net als alle andere cartridges.

De recyclingfilosofie van Epson is: "Om waardevolle milieuhulpbronnen te behouden en afval te verminderen, proberen we zoveel mogelijk producten en verbruiksgoederen in te zamelen en te recyclen".

Als onderdeel van het herfabricageprogramma biedt de fabrikant een retour- en inzamelprogramma aan, inclusief inzameldozen voor Epson-printercartridges. Klanten melden zich aan voor dit programma en vragen een collectebus aan om lege Epson-cartridges op te halen. Daarna haalt een verzendingsdienstverlener de inzameldozen met de Epson-inktcartridges gratis op.

De uitbreiding van het recyclingprogramma voor Epson-cartridges

Sinds enige tijd is recycling beschikbaar voor klanten van Epson grootformaatprinters. Deze uitbreiding maakt deel uit van de milieuvisie van het bedrijf voor 2050. De gebruikte cartridges van de grootformaatprinters gaan in de recyclingcyclus. De klant maakt geen extra kosten. Bij de registratie voor het programma worden klanten een container gestuurd om de cartridges naar Epson te sturen.

Het bedrijf garandeert een gratis inzameling van de inzameldozen.

De recyclingservice voor tonercartridges is in 2006 van start gegaan. Sinds de uitbreiding van het programma hebben printserviceproviders en klanten uit de industrie de mogelijkheid om hun lege toners gratis terug te sturen naar Epson. Klanten spelen een belangrijke rol in het verminderen van de hoeveelheid afval.

Luxemburg is het centrale inzamelpunt in Europa voor lege Epson-printercartridges, toners, enz. Vanaf een bepaald aantal lege Epson-cartridges vindt de recycling plaats bij Sims Group Ltd. in Nederland. Dit is een toonaangevend bedrijf op het gebied van grondstoffenrecycling. Epson belooft zijn gebruikers een milieuvriendelijke en efficiënte terugkeer van de producten naar de recyclingcyclus.

Alle componenten van de Epson-printercartridges worden hergebruikt. De kunststof componenten en metalen onderdelen worden door industriële bedrijven gebruikt voor hun vakgebied. De fabrikant van printercartridges hoopt al jaren de CO2-uitstoot te verminderen. Op deze manier spaart Epson de natuurlijke hulpbronnen. De hoeveelheid afval wordt verminderd.

Welke Epson-printercartridges kunnen worden gerecycled?

Het is mogelijk om alle Epson-printercartridges te recyclen. Van gangbare printermodellen tot specifieke modellen, de fabrikant neemt alle Epson-printercartridges terug voor het recyclingproces.

Is er een kans om Epson toner terug te brengen?

Net als bij de Epson-printercartridges biedt de fabrikant de mogelijkheid om de toner via het recyclingprogramma terug te sturen. Klanten melden zich aan voor het programma. Zij ontvangen dan alle informatie over de retourzending.

Hoeveel Epson-printercartridges kunnen worden geretourneerd?

Epson biedt op zijn website de keuze tussen "minder dan tien Epson printercartridges" en "meer dan tien Epson inktcartridges". Als u op de betreffende link klikt en zich registreert, krijgt u meer informatie over de retourzending van lege Epson-printercartridges.

Hoe werkt de teruggave van Epson-cartridges?

Op de website van het Epson-recyclingprogramma is een registratieformulier beschikbaar voor klanten. Het bedrijf neemt alle originele Epson-printercartridges terug. Vermeld bij de registratie het aantal cartridges en vraag collectebussen aan. De fabrikant haalt deze gratis op bij klanten thuis, op kantoor of bij het bedrijf via een pakketservice.