Canon

Canon - Inktpatronen en Toners

Wij bieden u originele cartridges voor uw Canon printer en hoogwaardige en zeer goedkope alternatieven met een garantie van 3 jaar. Via onze gratis 24-uurs express levering ontvangt u in een handomdraai uw nieuwe cartridges. Selecteer uw Canon printer en wij tonen u de bijpassende inktpatronen en toners.

Selecteer het model van uw printer:

Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer

Printer cartridges & toner voor populaire Canon printer series

Hoe herken ik originele Canon-vervangingscartridges?

Originele Canon-cartridges zijn gemakkelijk te herkennen. Canon gebruikt slechts twee duidelijk te onderscheiden varianten:

Patronen in kartonnen verpakking

De kartonnen verpakking bevat altijd het Canon logo en talrijke technische gegevens. Het belangrijkste identificatiemerk van de originele inkten is het Canon-hologram, dat zich op de voorkant van de verpakking bevindt.
Afhankelijk van de kijkhoek verschijnen de twee termen:

 • Canon en/of
 • Echt

De figuur rechts toont de grafiek wanneer het woord "Echt" zichtbaar is. De grafiek is lineair en verandert in een vorm van golven door deze te draaien. Van bovenaf gezien lijkt het hologram op iriserend goud en verandert het van opzij gezien in een donker iriserend groen.

Hoe weet je nu of het hologram echt of nep is? Volgens een officiële verklaring van Canon veranderen valse hologrammen helemaal niet van kleur en slechts in geringe mate wanneer ze vanuit verschillende hoeken worden bekeken. Meestal zijn ze zelfs helemaal in de verkeerde kleur of grootte, ze zijn wazig, wazig of beschadigd.

Patronen in kunststofverpakking

De kunststofverpakkingen (ook wel "blisterverpakkingen" genoemd) zijn gemaakt van gethermoformeerde kunststof. Ze bieden optimale bescherming voor de inktpatronen en kunnen niet gemakkelijk worden geïmiteerd of gekloond.

De bedrukking en verzegeling van de opdruk op de verpakking is gemaakt in een kwaliteit die voor een kloon niet de moeite waard is en zorgt voor een uitstekende herkenning van het origineel.

Er staat geen uniek Canon-hologram op deze plastic en blisterverpakkingen. Maar nogmaals, er is een officiële tip van Canon om snel vervalsingen te herkennen:

Als het Canon logo wazig is of in de verkeerde kleur of lettergrootte wordt weergegeven, is het een vervalsing. Een ander teken voor vervalsingen zijn typefouten op de verpakking. Als de verpakking eruit ziet alsof deze is hergebruikt of opnieuw is verzegeld, is het ook geen echte Canon-inkt.

Wat is het verschil tussen normaal formaat en XXL-cartridges?

Canon biedt ook XL- en XXL-inkten aan. Hiermee kunt u veel meer pagina's printen dan met normale cartridges. Dit verhoogt de levensduur van de cartridge, wat vooral handig is als u veel afdrukt. De XL en XXL inkten zijn goedkoper, maar de printkwaliteit blijft hetzelfde.

Op de foto rechts ziet u zo'n verpakking: XL- en XXL-cartridges zijn eenvoudig te herkennen aan het rode symbool op de verpakking.

XL- en XXL-inkten zijn ook verkrijgbaar in combinatie met multipacks. Wat deze bevatten wordt uitgelegd in de volgende vraag.

Wat zijn Canon Multipacks?

Multipacks bevatten cartridges voor twee of meer verschillende kleuren. Ze zijn goedkoper dan normale pakketten. Op de foto rechts ziet u zo'n verpakking: Multipacks zijn te herkennen aan het label "Multi" op de verpakking.

Aangezien het label vaak grijs is, zoals in dit voorbeeld, valt het niet goed op tegen de grijze achtergrond. U kunt multipacks ook herkennen aan de gekleurde symbolen voor "Cyaan", "Magenta", "Geel/Geel" en "Sleutel/Zwart". Als er meerdere worden getoond, is het een multipack.

In het voorbeeld hiernaast bevat de verpakking één keer elk van de vier kleuren. Dit is het grootst mogelijke multipack. Ze zijn vooral de moeite waard als u regelmatig in meerdere kleuren drukt en de kleuren dus gelijkmatig gebruikt.

Als u daarentegen meestal in zwart-wit en slechts af en toe in kleur afdrukt, zult u de zwarte cartridges veel sneller verbruiken. Dan heeft het weinig zin om altijd een multipack te kopen als cyaan, magenta en geel/geel nog een hoog vulniveau hebben maar zwart regelmatig leeg is.

In dit geval raden wij u aan om dubbele of driedubbele pakketten met "Key/Black" te kopen. Deze bieden het grootste besparingspotentieel bij verandering van dezelfde kleur (zie volgende vraag).

Wat zijn Canon Twinpacks?

Twinpacks bevatten twee keer dezelfde cartridge, bijvoorbeeld twee kleurencartridges of twee zwarte cartridges. Twinpacks zijn goedkoper dan normale packs en zijn de moeite waard als je veel print. Op de foto rechts ziet u zo'n Twinpack: het is te herkennen aan het label "Twin" op de verpakking. Aangezien het etiket vaak grijs is, zoals in dit voorbeeld, valt het niet goed op tegen een achtergrond van dezelfde kleur.

Maar je kunt een dubbelpak ook herkennen aan het feit dat het symbool voor dezelfde kleur twee keer verschijnt. In de illustratie verschijnt bijvoorbeeld de kleur "Key/Black" twee keer. Dus het is een tweelingpakket.

Naast de dubbelverpakkingen zijn er ook drieverpakkingen die drie keer dezelfde cartridge bevatten. Zo kunt u uw drukkosten nog verder verlagen.

Wat zijn Canon-waardeverpakkingen?

Value Packs zijn meestal de zogenaamde Photo Value Packs. Dit is in principe een multipack dat alle vier de cartridges "Cyan", "Magenta", "Yellow/Yellow" en "Key/Black" eenmaal bevat. Daarnaast is er ook papier inbegrepen.

De foto rechts toont zo'n Value Pack. Het bevat 4 inktcartridges (CLI-571bk + CLI-571c + CLI-571m + CLI-571y) en 50 vellen fotopapier met het formaat 10 x 15 cm.

Met een Canon Value Pack kunt u het juiste papier direct met de inkt & toner aanschaffen. Het papier is speciaal ontworpen voor briljante kleurenafdrukken en geeft daarom betere resultaten dan het afdrukken van foto's met standaardpapier.

U kunt echter nog meer geld besparen bij de aankoop van Photo Value Packs door compatibele printercartridges te bestellen. Maar compatibele cartridges zijn ook goedkoper met alle andere packs zoals normale packs, XXL-inkten, multipacks of twinpacks. In de volgende paragraaf leggen we ze uit.

We laten ook zien waarom u ondanks de lagere prijs toch de gebruikelijke hoge drukkwaliteit krijgt.

Canon inktcartridges: origineel of compatibel?

De originele cartridges worden rechtstreeks door Canon geproduceerd. Ze zijn van hoge kwaliteit en perfect afgestemd op de betreffende printer. Maar de prijs is ook veel hoger. Maar er zijn ook drie alternatieven met een goede prijs-prestatieverhouding:

 • Vul de inktcartridges bij: Hier wordt de originele cartridgehouder opnieuw gevuld met een alternatieve inkt.
 • Rebuilt inktcartridges: In het heropgebouwde proces worden nieuwe inktpatronen geproduceerd door de originele patronen te demonteren nadat ze zijn opgebruikt, ze te reinigen, ze te voorzien van nieuwe reserveonderdelen en ze te vullen met een hoogwaardige inkt die overeenkomt met de technologie van het origineel.
 • Compatibele inktcartridges: worden volledig nieuw geproduceerd door derden. Zowel de carrosserie van de cartridge wordt door het derde bedrijf gereviseerd en de inkt wordt door het bedrijf zelf geassembleerd en gevuld.

De productie van hervulbare, herbouwde en compatibele patronen is onderworpen aan de controle van de Europese wetgeving en dus aan de Europese kwaliteitsnormen. Alternatieve cartridges zorgen ook voor een kwalitatief hoogwaardig printresultaat met briljante kleuren en zijn tot 30% goedkoper:

Wanneer u compatibele Prindo-cartridges koopt, neemt u geen enkel risico: u hebt 60 dagen retourrecht en 5 jaar garantie. De fabrieksgarantie voor uw Canon printer blijft volledig intact.

Al bij één aankoop bedraagt de besparing bijv. bij het Prindo-alternatief voor de Canon PG-545XL 12,60 €. Op de lange termijn kunt u veel geld besparen bij het vervangen van uw printeraccessoires.

Hoe kan ik cartridges van Canon-printers plaatsen en vervangen?

 1. Schakel uw Canon-printer in.
 2. Open de toegangslade naar de printercartridges, het bedieningspaneel en de papieruitvoerlade.
 3. Wacht tot de printkophouder in het midden van de wagen tot stilstand is gekomen.
 4. Verwijder de lege inktcartridge door licht op het lipje te drukken en de cartridge op te tillen. Op de meeste Canon printers geeft een rood, snel knipperend lampje de gebruikte cartridges aan.
 5. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking, trek de oranje tape eraf en verwijder vervolgens de volledige beschermfolie.
 6. Verwijder de oranje beschermkap door het lipje voorzichtig op te tillen.
 7. Plaats de cartridge in de printkop met de voorzijde schuin. Zorg ervoor dat de letter op het etiket (bijv. blauwe "C" voor "Cyaan") overeenkomt met de positie waar u de inktcartridge plaatst.
 8. Druk op de bovenkant van de printcartridge totdat u hoort dat deze op zijn plaats klikt. Zorg ervoor dat de indicator van de inkttank brandt.
 9. Sluit het bedieningspaneel en de andere afdekkingen.
 10. Wacht tot de machine de printkop heeft gereinigd. Bevestig vervolgens de opmerking over de vervangen inktpatronen in het display. U kunt nu weer afdrukken.

Kan ik zelf inktpatronen van Canon bijvullen?

In principe is het mogelijk om zelf inktpatronen bij te vullen. Om dit te doen, moet u eerst inkt voor uw inkjetprinter, multifunctionele printer of fotoprinter kopen. Het met de hand bijvullen van lege printercartridges is echter zeer gecompliceerd. Er is een groot risico dat de cartridges niet correct worden bijgevuld of dat bijvoorbeeld printerinkt lekt, met als gevolg een defect in uw inkjetprinter. U verliest dan de garantie van de fabrikant.

Wij raden u daarom aan om uw lege cartridges niet zelf bij te vullen. U hoeft echter geen dure originele Canon-inktpatronen te kopen: De compatibele Prindo-printercartridges zijn verkrijgbaar voor alle populaire printerseries (bijv. PIXMA, MAXIFY, Selphy, BJC) en in alle kleuren (Cyaan, Magenta, Geel/Geel, Key/Black). Ons eigen merk biedt eersteklas drukprestaties en is tot 30% goedkoper dan het origineel. U krijgt 60 dagen retourrecht en 3 jaar garantie. En wat nog belangrijker is, ondanks de prijsbesparing blijft de garantie van de Canon-fabrikant intact.

Hoe kan ik mijn Canon-cartridges op de juiste manier weggooien?

Gooi oude Canon-inktpatronen niet bij het huisvuil. Dit vervuilt het milieu en voorkomt dat de cartridges worden hergebruikt. Canon biedt sinds 1990 een gratis, eenvoudig en milieuvriendelijk recyclingprogramma voor inkt en toner aan. Geen enkel onderdeel van een lege cartridge komt in de prullenbak terecht: Canon gebruikt de onderdelen om nieuwe cartridges te monteren. Als dit niet mogelijk is, worden de onderdelen gerecycled: als grondstof voor andere industrieën of als vervanging voor fossiele brandstoffen.

Welke inktcartridges kunnen worden gerecycled?

Met uitzondering van cartridges voor grootformaatprinters kunnen vrijwel alle cartridges naar Canon worden verzonden. Alle populaire partnernummers zoals PG-545XL, PGI-1500XL, CL-541XL, CLI-551 BK, BCI-10 etc. worden ondersteund. Ga voor de volledige lijst met ondersteunde cartridges naar de Canon-pagina voor het recyclen van cartridges.

Welke toners kunnen worden gerecycled?

Voor toners accepteert Canon alleen de zogenaamde All-in-One tonercartridges voor recycling: tonercontainers (met codes zoals C-EXV, NPG, CLC, GP) en inktcartridges (met codes zoals BCI, BX, CL, CLI, PG, PGI) zijn niet toegestaan voor tonerrecycling. Het recyclen van grootformaatprinters en GP, iR, iRC, NP en CLC-kopieerapparaten wordt ook niet ondersteund voor tonercartridges. Toegestane cartridges zijn bijvoorbeeld de partnernummers 051, C-EXV 26, CRG 056, EP-22, FP-250 en MP10. Voor de volledige lijst met ondersteunde toners, zie Canon's pagina over tonerrecycling.

Hoeveel inktcartridges moet ik in één keer terugsturen?

Met de door Canon geleverde verpakking kunt u tussen de vijf en tien inktcartridges per verpakking terugsturen (afhankelijk van het formaat van de cartridges). Aangezien recycling bedoeld is om de impact op het milieu te verminderen, mogen kleine hoeveelheden van minder dan vijf inktcartridges niet worden geretourneerd.

Hoe kan ik mijn lege cartridges naar Canon sturen?

Canon accepteert alleen retouren van echte Canon-cartridges. Als u compatibele cartridges van andere fabrikanten zoals Prindo gebruikt, wat u veel geld kan besparen ten opzichte van het origineel met behoud van dezelfde kwaliteit, kunt u deze niet via Canon retourneren. Er is echter nog een andere mogelijkheid (zie hieronder). Als u uw originele inkten naar Canon wilt sturen, gaat u als volgt te werk:

 1. Ga naar het formulier van het Canon Recycling Programma.
 2. Voer uw naam en adres in. Bevestig dat u alleen cartridges retourneert die op Canon's officiële recyclinglijst staan en stuur het formulier in.
 3. Je ontvangt van Canon twee portvrije retourenveloppen, die elk 5-10 cartridges kunnen bevatten. Plaats de lege cartridges in de retourenvelop en verzegel deze zorgvuldig. Stuur het dan per post.

Inktpatronen voor andere Canon printerseries