Toetsenborden zijn een van de noodzakelijke invoerapparaten voor PC's. Zij geven u toegang tot de belangrijkste functies van uw besturingssysteem. Je maakt complexe inputs. Een goed computertoetsenbord in het dagelijks leven of in het thuiskantoor biedt u meer comfort en een goede type-ervaring. Moderne toestellen hebben tal van extra functies die uw werk vergemakkelijken. In ons winkeloverzicht vindt u draadloze en bekabelde modellen, varianten met conische en diepe toetsen, toetsenbord- en muissets en toetsenborden voor tablets. Meer informatie

Logitech MK235 - toetsenbord en muis
Logitech

 € 41,67

incl. BTW, excl. Verzendkosten

€ 41,67
Logitech zwart
Logitech

 € 14,88

incl. BTW, excl. Verzendkosten

Computeraccessoires zwart
€ 14,88
Logitech zwart
Logitech

 € 43,16

incl. BTW, excl. Verzendkosten

Logitech MK295, Full-size (100%), RF Draadloos, QWERTZ, Zwart, Inclusief muis
€ 43,16
Logitech
Logitech

 € 22,32

incl. BTW, excl. Verzendkosten

€ 22,32
Logitech
Logitech

 € 116,09

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

€ 116,09
Logitech zwart
Logitech

 € 69,95

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

Logitech G G213, Full-size (100%), Bedraad, USB, QWERTZ, RGB LED, Zwart
€ 69,95
Logitech zwart
Logitech

 € 123,53

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

Logitech MX Keys for Mac, Full-size (100%), RF-draadloos + Bluetooth, QWERTZ, Aluminium, Zwart
€ 123,53
Logitech Wit
Logitech

 € 56,56

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

Logitech MK295 Silent Wireless Combo, Full-size (100%), USB, QWERTZ, Wit, Inclusief muis
€ 56,56
Logitech Zilver
 / Wit
Logitech

 € 148,83

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

Logitech MX Keys Mini for Mac, Mini, RF-draadloos + Bluetooth, QWERTZ, LED, Zilver, Wit
€ 148,83
Logitech graphite
Logitech

 € 50,60

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

Logitech MK370 Combo for Business, Volledige grootte (100%), RF-draadloos + Bluetooth, Membraan keyswitch, QWERTY, Grafiet, Inclusief muis
€ 50,60
Logitech zwart
Logitech

 € 31,92

incl. BTW, excl. Verzendkosten

Logitech Wireless Combo MK220, Mini, Draadloos, RF Draadloos, QWERTY, Zwart, Inclusief muis
€ 31,92
Logitech zwart
Logitech

 € 40,05

incl. BTW, excl. Verzendkosten

Logitech Wireless Keyboard K270, Volledige grootte (100%), Draadloos, RF Draadloos, QWERTY, Zwart
€ 40,05

Waar moet ik op letten als ik een toetsenbord koop?

Om het juiste toetsenbord voor u te vinden, moet u bij de aanschaf van een toetsenbord op het volgende letten.

Vorm toetsenbord computer

Wanneer u een nieuw toetsenbord koopt, moet u uit verschillende types kiezen:

  • Bedraad toetsenbord
  • Draadloos toetsenbord
  • Gaming toetsenbord

Deze hebben verschillende voor- en nadelen, afhankelijk van het beoogde gebruik. Draadloze toetsenborden zijn wijdverbreid. U kunt ze krijgen in een praktische set met een draadloze muis. Gebruikers kunnen ze tot op 10 meter afstand gebruiken. Bekabelde varianten bieden een hogere transmissiestabiliteit op stationaire PC's. Voor gamers zijn er modellen met speciale functies.

Aantal toetsen

Modellen met verschillende toetsenbordindelingen zijn verkrijgbaar. Toestellen met 78, 87 of 104 toetsen hebben andere functietoetsen of een extra numeriek toetsenblok.

Type sleutels

U kunt kiezen tussen toetsenborden met mechanische schakelaars of modellen met rubberen dome. Deze laatste zijn minder geschikt voor frequente typisten, omdat de feedback minder goed is door de rubberen mat onder de toetsen. Een groot voordeel is het lagere volume. Toestellen met mechanische toetsen zijn duurder. Ze overtuigen door hun lange levensduur, precieze invoer, uitstekend typegevoel en de snellere vertaling van de toetsaanslag. De toetsen zijn aanzienlijk luider. Stille schakelaars verzachten het geluid.

Zij maken onderscheid tussen taps toelopende en diepe toetsen. Voor snelle en frequente typisten bieden de laatste een aangenamer typegevoel. Je schrijft als op een notitieblok. Diepe varianten bieden een grotere slipweerstand. Een belangrijke selectiefactor is het drukpunt van de toetsen. Het beslist over een goed schrijfgevoel.

Verenigbaarheid

Wanneer u een computertoetsenbord koopt, moet u ervoor zorgen dat het compatibel is met uw besturingssysteem. Er zijn varianten voor Windows 7 tot 10 en ook voor Mac.

Welke extra functies zitten er in een toetsenbord?

Gaming-toetsenborden hebben macrotoetsen om met een druk op de knop bepaalde opdrachtreeksen op te roepen. Er zijn ook toetsen voor diverse chatfuncties en geheugentoetsen die u individueel kunt toewijzen.

Dankzij de toetsenbordverlichting kunnen gebruikers de bedieningselementen zelfs in het donker herkennen. De toetsen zijn van onderen verlicht. Optioneel worden alleen de letters op de toetsen verlicht. Met RGB-verlichting kunt u de kleur aanpassen, de verlichte gebieden selecteren en het licht laten pulseren.

Praktisch zijn de multimediatoetsen, waarmee u video's en muziek kunt afspelen. Er zijn ook knoppen om het volume van uw luidsprekers en de helderheid van het scherm in te stellen.

Normaal toetsenbord of draadloos toetsenbord - wat is beter?

Welk model het beste bij uw behoeften past, hangt af van uw individuele voorkeuren. Beide varianten hebben voor- en nadelen:

Bedraad toetsenbord

Deze modellen behoren tot de klassiekers. Ze zijn aangesloten via USB. In vergelijking met draadloze toetsenborden zijn zij goedkoper omdat zij geen module voor datatransmissie vereisen. Een voordeel is de hoge stabiliteit van de transmissie. De apparaten zijn permanent op de computer aangesloten via USB. Koppeling met een ontvanger is niet nodig. Veel gebruikers vinden het snoer vervelend, vooral wanneer extra bedrade apparaten worden toegevoegd. De toetsenborden zijn niet bedoeld voor mobiel gebruik.

Draadloos toetsenbord

Draadloze toetsenborden verbinden u flexibel en gemakkelijk met de computer via de 2,4 GHz-band of Bluetooth. Het bureau is opgeruimd. De toestellen zijn ideaal voor mobiel gebruik. Praktisch is het gebruik vanaf enkele meters afstand. Een tekortkoming is de complexere installatie. In vergelijking daarmee zijn de producten gevoeliger voor storingen. Bovendien hebt u batterijen of oplaadbare batterijen nodig voor de stroomvoorziening.

Waarom zijn de toetsen van een toetsenbord niet alfabetisch gerangschikt?
De QWERTY of QWERTZ toetsenbordindeling is een overblijfsel van de klassieke schrijfmachine. Christopher Latham Sholes ontwikkelde deze lay-out in 1868, zodat de lange hendels van de machine elkaar niet in de weg zouden zitten bij het typen van veelgebruikte letters.