Ricoh

Ricoh - Inktpatronen en Toners

Wij bieden originele Ricoh-toner- en printercartridges aan voor uw Ricoh-printer. U kunt ook hoogwaardige alternatieven vinden die ook redelijk geprijsd zijn. Daarnaast bieden wij voor hen een garantie van drie jaar. Door onze gratis 24-uurs express levering hoeft u niet lang te wachten op uw bestelling.

Selecteer uw Ricoh-printer en u kunt uw bijpassende Ricoh-toner of -printercartridges bestellen.

Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer

Hoe herken ik originele Ricoh-toner en -inktcartridges?

Voor fabrikanten van toner en inktcartridges vormen de verbruiksartikelen voor namaakprinters een groeiend probleem. Door contact op te nemen met de fabrikant, bijvoorbeeld Ricoh, kunt u er zeker van zijn dat u echte Ricoh-toner en -printercartridges krijgt. Bovendien zijn originele Ricoh-printercartridges en -toners te herkennen aan hun onmiskenbare logo en handelsmerk. Een originele Ricoh-printercartridge en -toner is ook te herkennen aan de verpakking. Het lettertype en de symbolen zijn in een precieze en rechte lijn gerangschikt.

Hoogwaardige Ricoh-toners en -cartridges

Ricoh is een van de grootste internationale fabrikanten van hardware en verbruiksartikelen zoals Ricoh-toners en -printercartridges. Hoewel het productassortiment zeer breed is, besteedt Ricoh veel aandacht aan hoge kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor de hardware, maar ook voor de Ricoh-toner. Wie Ricoh-printercartridges of toners wil bestellen, krijgt effecten als zuinigheid, hoge opaciteit en lange levensduur.

Dit is zowel interessant voor u als kleine consument als voor een grote consument. De print is verzadigd met kleur en toch wordt de inkt niet onnodig verspild. Aan alle belangrijke criteria voor een afdruk zoals opaciteit, UV-bestendigheid, waterbestendigheid en precisie wordt naar volle tevredenheid voldaan.

Ricoh-toner en -printercartridges - compatibel of origineel?

De term "compatibele toner" verwijst naar toners die niet rechtstreeks door de fabrikant worden geproduceerd. De kwaliteit van compatibele Prindo-printercartridges of toners voor Ricoh-printers is geenszins minder dan die van Ricoh-printercartridges en -toners. Als u bij Prindo compatibele printercartridges bestelt, kunt u veel geld besparen. Dit is ook te wijten aan het feit dat er minder nadruk wordt gelegd op duur verpakkingsmateriaal zoals het geval is bij Ricoh-toners en -cartridges.

De focus ligt eerder op het gebruik van goede inkt. Maar wij van Prindo bieden u naast de compatibele alternatieven ook andere alternatieven aan, waarmee u kosten kunt besparen.

Navulling cartridges: De zogenaamde refill cartridges behouden de originele behuizing van de Ricoh printercartridges en worden alleen gevuld met een hoogwaardige alternatieve inkt.

Herbouwde patronen: Rebuilt cartridges zijn gebaseerd op het feit dat in dit geval nieuwe printercartridges worden vervaardigd. De originele Ricoh printercartridges of toners worden daarbij volledig gedemonteerd, er wordt een grondige reiniging uitgevoerd en de printercartridges of toners worden voorzien van nieuwe onderdelen. Originele Ricoh-cartridges of toners worden bijvoorbeeld gevuld met een inkt van zeer hoge kwaliteit. Deze inkt voldoet aan de normen van de originele Ricoh-printercartridges.

De soorten fabricageprocessen, te beginnen met de compatibele printercartridge, de gereviseerde of opnieuw gevulde cartridge, worden uitgevoerd in strikte overeenstemming met de Europese normen. De kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd in overeenstemming met de Europese wetgeving. Voor u als klant betekent deze kwaliteitscontrole dat u naast een kwalitatief hoogstaand printresultaat een kostenbesparing tot 30 procent kunt realiseren.

Hoe worden de Ricoh-printercartridges vervangen en gebruikt?

 1. Bereid nieuwe Ricoh-printercartridges voor.
 2. Druk op de knop om de voorkant van de machine te openen. De knop bevindt zich aan de rechterzijde.
 3. Trek de vergrendelingshendel naar voren en laat de vergrendeling los.
 4. Trek de lege Ricoh-inktpatronen eruit.
 5. Plaats de nieuwe Ricoh-inktpatronen in de machine. Let op de pijlmarkeringen aan de linker- en rechterzijde en steek ze netjes in de geleider.
 6. Duw de vergrendelhendel naar de machine toe om zowel de printcartridge als de machine te vergrendelen.
 7. Sluit de voorklep om het apparaat weer bedrijfsklaar te maken.

Hoe verwijder ik mijn Ricoh-toner of -inktcartridges op de juiste manier?

Ricoh zet zich al zo'n acht decennia in voor duurzaamheid. Daarom is Ricoh een van de pioniers in haar sector. Naast programma's om de CO-2 uitstoot te verminderen of de CO2-voetafdruk te optimaliseren, is er ook het End of Life Management Programma. Dit programma biedt de mogelijkheid om Ricoh-toner of andere verbruiksgoederen aan het bedrijf terug te geven.

Welke Ricoh-toners en -printercartridges kunnen worden gerecycled?

Naast alle soorten Ricoh-toners kunnen ook printercartridges en andere verbruiksartikelen aan Ricoh worden geretourneerd. Dit geldt voor alle gebruikte materialen die afkomstig zijn van Ricoh in het origineel.

Hoe kan ik lege Ricoh-printercartridges naar het bedrijf sturen?

De bron Smart Return Program is beschikbaar voor de terugkeer. Dit programma maakt het eenvoudig en gratis om cartridges te retourneren. Het programma is niet alleen een retourprogramma, maar ook een effectief recyclingprogramma. Iedereen die deelneemt aan dit programma helpt het bedrijf zijn duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Om deel te nemen aan dit programma moet u naar de website van het bedrijf gaan en toegang krijgen tot het programma.

 1. Vul het formulier in om een retouretiket aan te vragen.
 2. Er is keuze uit een enkel of meerdere retourformulier (max. 4 Ricoh-printercartridges).
 3. U hebt ook de mogelijkheid om terug te keren via de Milieubox van Ricoh of om deze Milieubox eerst te bestellen.
 4. Als alle stappen zijn doorlopen, ontvangt u het retouretiket, dat u op de milieubox moet aanbrengen.
 5. Dan hoeft u alleen maar het pakketje naar het postkantoor te brengen en het gratis naar Ricoh te sturen.