Er is veel papierwerk in het kantoor of thuiskantoor. Bedrijfsrapporten, contracten of projectwerk maken er deel van uit. Om de belangrijke documenten van de PC op papier te krijgen, hebt u een klassieke printer of een combinatie-apparaat nodig. Printers en scanners behoren tot de essentiële onderdelen van kantoorapparatuur. Ze worden soms dagelijks gebruikt.

De juiste printer en scanner voor documenten en afbeeldingen

Om ervoor te zorgen dat documenten en beelden van de hoogste kwaliteit zijn, spelen de prestaties en de functionaliteit van de apparatuur een rol. Kopers kunnen kiezen uit talrijke categorieën. Printers zijn onderverdeeld in:

  • Inkjetprinters met hoge afdruksnelheid
  • Laserprinters met intensieve kleurenbriljantie
  • Alles-in-één-apparaten met geïntegreerde scanner

Welk model de juiste keuze is, hangt af van het toepassingsgebied.

Inkjetprinters zijn geschikt voor continu gebruik op kantoor. Laserprinters worden aanbevolen voor thuisgebruikers. De scanner wordt gebruikt om documenten of foto's te digitaliseren. Met beide apparaten - printer en scanner - profiteren gebruikers van een hoge functionaliteit.

Als alternatief zijn scanners verkrijgbaar als afzonderlijke kantoorapparaten. Naast de handige barcodescanner zijn er flatbedscanners en klassieke documentscanners. Door de grote keuze is het mogelijk voor elke behoefte het juiste apparaat te vinden.