Testrapport HP Officejet Pro 9010

De HP OfficeJet Pro 9010 is een multifunctionele printer die faxen, afdrukken, scannen en kopiëren combineert. Volgens de fabrikant verhoogt het alles-in-één-apparaat de productiviteit met moderne scanoplossingen. De nadruk ligt op snel dubbelzijdig scannen, iets wat slechts enkele inkjetprinters in het vergelijkbare segment bieden. Bij het afdrukken overtuigt het compacte apparaat met goede prestaties. Hij haalt tot 22 pagina's per minuut in zwart-wit en 18 in kleur.

Het model is bedoeld voor werkgroepen en kleine bedrijven met een gemiddeld maandelijks afdrukvolume tot 1.500 vel. Tot de belangrijkste verkoopargumenten behoren tijdbesparende Smart Tasks, automatisch dubbelzijdig printen en scannen, uitstekende beveiliging en naadloze connectiviteit. We hebben de HP Officejet Pro 9010 aan een praktijktest onderworpen.

Testrapport over de HP Officejet Pro 9010

Om te kijken hoe goed het multifunctionele apparaat in de test is, kijken we naar:

 • Afdrukkwaliteit,
 • bruikbaarheid,
 • verbindingen,
 • uitrusting,
 • extra functies en
 • de omvang van de levering

in meer detail. Is het de moeite waard om het model te kopen? We geven u een overzicht.

Multifunctionele printer met hoge afdrukkwaliteit

Als u dit model koopt, krijgt u een printer met een hoge afdrukresolutie in zwart-wit met 1.200 × 1.200 dpi en tot 4.800 × 1.200 dpi in kleur. Het maakt gebruik van de moderne druktechnologie HP Thermal Inkjet. In de test drukt de inkjetprinter professionele afbeeldingen met levendige kleuren af. Dit maakt het apparaat ideaal voor kantoortoepassingen en het afdrukken van hoogwaardige presentaties. Zakelijke documenten schitteren in de test dankzij de diepzwarte tekst en de nauwkeurige kleurtoepassing.

Tegelijkertijd is de HP Officejet Pro 9010 ongelooflijk snel. De test toont aan: Na maximaal tien seconden wordt de eerste pagina in kleur afgedrukt. Hij maakt 18 kleurenafdrukken in één minuut. Zwart en wit is nog sneller. Met een hoge snelheid van 22 vel per minuut is de HP Officejet Pro 9010 een van de snellere modellen op de markt.

Als u de printer koopt, wordt hij geleverd met vier afzonderlijke kleurenpatronen in cyaan, zwart, magenta en geel. Ze hebben een groot bereik. Indien nodig, kunt u ze afzonderlijk vervangen. Dit bespaart u de hoge kosten van het kopen van extra sets inktpatronen. U vermindert het papierverbruik door het praktische dubbelzijdig afdrukken, waarmee u de voor- en achterkant van het vel efficiënt gebruikt.

U kunt verschillende instellingen maken voor de kwaliteit van de uitvoer. Naast de normale afdrukkwaliteit, stelt u de optie "Optimaal" in voor zeer hoge kwaliteit, haarscherpe afdrukken. Dit kwaliteitsniveau is ideaal voor grafische afbeeldingen en foto's. Uit de test bleek dat de conceptmodus, die kostbare inkt bespaart, soms voldoende is voor tekstdocumenten.

Sneltoetsen voor het afdrukken besparen tijd. Als u dit apparaat koopt, is de verscheidenheid aan afdrukmogelijkheden groot. Er zijn verschillende instellingen voor inkttoepassing, lay-out voor afdrukken van meerdere pagina's en uitvoer van boekjes.

Overtuigend in de test: gebruiksgemak en moderne aansluitingen

Het grafische kleurenscherm is iets kleiner dan vergelijkbare modellen, met een diagonaal van 6,86 centimeter (2,7 inch). In de test is het voldoende om de printer uitvoerig te bedienen. U bedient de kopieer-, print-, scan- en faxopties via het display. De intuïtieve menunavigatie is duidelijk. U kunt snel door het menu navigeren door te tikken en te vegen.

Wat connectiviteit betreft, is de HP Officejet Pro 9010 multifunctionele printer voorzien van alle belangrijke interfaces. Er zijn bekabelde en draadloze opties, zoals Ethernet, USB en WLAN. Daarnaast kunt u het apparaat gebruiken via mobiele apps, zoals:

 • Apple AirPrint™
 • Wi-Fi® Direct afdrukken
 • Mobiele Apps
 • Mopria™ Gecertificeerd
 • HP Smart

Verbindingen via Bluetooth en NFC zijn niet inbegrepen bij de HP printer. Print overal vandaan via cloud-gebaseerde printplatforms, waardoor de workflows op kantoor sterk vereenvoudigd worden.

 

Goede uitrusting en veel extra functies bij aankoop van de HP Officejet Pro 9010

De multifunctionele printer HP Officejet Pro 9010 overtuigde in de test niet alleen door snelle afdrukken en eenvoudige bediening. Hij biedt ook een royale uitrusting en vier functies in één: afdrukken, scannen, faxen en kopiëren. Je print in kleur en zwart-wit.

De papiertoevoercassette heeft een maximale capaciteit van 250 vel. Dit is voldoende voor een multifunctionele printer voor kleine bedrijven en werkgroepen met een maximaal maandelijks afdrukvolume van 1.500 pagina's. De uitvoercapaciteit is 60 pagina's.

Als u deze printer koopt, zult u afdrukken produceren met een maximaal formaat van A4. Daarnaast printmedia in A5, A6, B5, kaarten, 13 × 18 en 10 × 15 cm foto's, en enveloppen. Het gebruik van inkjet fotopapier bood de hoogste kwaliteit in de test. Ze laten randloze afdrukken toe. Het aanbod van afdrukbare documenten voldeed aan de behoeften van normale kantoren en liet bijna niets te wensen over.

Een van de belangrijkste kenmerken van de multifunctionele printer is automatisch dubbelzijdig printen en scannen. Een eigenschap die niet elk modern toestel heeft. In kantooromgevingen bespaart dit veel tijd bij het digitaliseren en het maken van afdrukken.

U kunt tot vier afbeeldingen per minuut scannen via dubbelzijdig afdrukken. De resolutie van 200 dpi in zwart-wit of kleur is een beetje laag voor foto's. Dit is minder merkbaar voor tekstdocumenten. De scansnelheid is nog voor verbetering vatbaar. Vergelijkbare modellen van andere fabrikanten halen tot 20 pagina's per minuut.

Slimme taken zijn ook gericht op snelheid. U kunt scannen naar e-mail en de cloud, Google Drive of Dropbox via korte opdrachten. Met deze functie kunt u doorzoekbare, bewerkbare documenten maken via printer of smartphone.

Als het op kopiëren aankomt, haalde de HP Officejet Pro 9010 multifunctionele printer in de test tot 21 kopieën per minuut in zwart-wit. In kleur is dat tot 15 kopieën per minuut. Een goede waarde voor een alles-in-één apparaat.

Meer veiligheid wordt geboden door een automatisch foutherstel, dat een naadloze Wi-Fi garandeert. Of het toestel in dit opzicht doet wat het belooft, kon tijdens de test niet worden nagegaan.

De printer maakt gebruik van dynamische beveiligingsfuncties. Dit betekent dat u alleen originele HP printercartridges gebruikt. Daarom zijn er hogere kosten bij aankoop van meer. Hier worden cartridges met een groter bereik aanbevolen, die je bij Prindo koopt. Optioneel kunt u tot 70 procent besparen op printkosten door HP Instant Ink te gebruiken.

Alles is inbegrepen: De leveringsomvang biedt alles wat u nodig hebt

Als u de printer koopt, omvat de levering het apparaat en de juiste HP printersoftware. Dit is niet langer het geval bij alle fabrikanten. Indien nodig kunt u online nieuwe drivers downloaden van de website van HP.

Ook inbegrepen zijn vier inktpatronen:

 • 1x HP 963 originele set-up printercartridge geel voor maximaal 700 printpagina's.
 • 1x HP 963 set-up printcartridge zwart voor maximaal 1.000 printpagina's
 • 1x HP 963 Set-up printcartridge magenta met een capaciteit van ongeveer 700 afgedrukte pagina's
 • 1x HP 963 Set-up printcartridge cyaan voor ongeveer 700 afgedrukte pagina's

Bovendien ontvangt u een netwerkkabel, een referentiehandleiding, een installatieposter en een flyer. Indien nodig kunt u via de online shop printercartridges met XL-assortiment en multisets bijkopen. Je kunt ze goedkoper kopen in de Prindo winkel. Boek eventueel met HP Instant Ink, u krijgt een goedkoop tarief voor de maandelijkse levering van printerinkt.

Opmerking over de garantie: Na succesvolle klantenregistratie verhoogt u de hardwaregarantie van 1 jaar tot drie jaar.

Conclusie: Snelle afdrukken met goede kwaliteit

De HP Officejet Pro 9010 multifunctionele printer maakte in de test indruk met zijn hoge afdruksnelheid. Hij is snel klaar voor gebruik met een gemiddelde van 9 tot 10 seconden. Het apparaat ondersteunt snel, papierbesparend dubbelzijdig printen en maakt dubbelzijdig scannen mogelijk. Het heeft een breed scala aan moderne connectiviteitsopties.

Tijdens het scannen komen kleine zwakke plekken voor. Hier zijn snellere vergelijkingsapparaten met een hogere resolutie. Over het geheel genomen is het de moeite waard dit apparaat te kopen als u op kantoor voornamelijk tekstdocumenten verwerkt. HP Instant Ink is een optie om geld te besparen op inktpatronen.