Het thema schoonmaken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven. Het is belangrijk voor het welzijn en de gezondheid. Door vloeren, oppervlakken en toestellen regelmatig schoon te maken, voorkomt u allergieën. Je elimineert ook ziekteverwekkende bacteriën. Bij Prindo vindt u de belangrijkste benodigdheden voor de dagelijkse schoonmaak zoals doekjes, wegwerphandschoenen, schoonmaakmiddelen, vuilniszakken en vaatwastabletten. Met ontkalker verlengt u de levensduur van uw keukenapparatuur.

Bescherm de huid met wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen bieden bescherming tegen water, verkleuring en geurtjes. Ze doen het goed bij het schoonmaken. Het is belangrijk dat u ze na één keer dragen in de afvalzak gooit.

Waarvoor zijn wegwerphandschoenen geschikt?

Wegwerphandschoenen worden vooral in de medische sector gebruikt. Zij voorkomen infectie door contact met afscheidingsproducten, bloed en besmette voorwerpen. Draag ze in het huishouden bij het snijden van voedsel dat geurt of vlekt, bij het opruimen van gemorst voedsel of bij het afwassen.

Waarom is het belangrijk wegwerphandschoenen te dragen?

Als je handen lange tijd nat zijn, wordt de huid zacht en droog. Dit verhoogt de doorlaatbaarheid voor verschillende stoffen die irritatie en allergieën veroorzaken.

Tip: Voor het schoonmaken van oppervlakken en vloeren worden dikkere huishoudhandschoenen aanbevolen. Dit voorkomt dat uw huid in contact komt met chemicaliën en water. Ze zijn langer en beschermen ook de onderarmen. Vooral agressieve schoonmaakmiddelen leiden tot ontsierende allergieën en contacteczeem, wat u kunt vermijden door geschikte handschoenen te dragen.

Waarop letten klanten bij de keuze van wegwerphandschoenen?

Er is keuze uit producten van latex, nitril en vinyl, met of zonder poeder.

 • Wegwerp latex handschoenen: Deze modellen behoren tot de klassiekers. De poedervormige binnenzijde kleeft minder aan de huid. Hierdoor kunt u zonder problemen in de handschoen glijden. Poedervrije producten hebben het voordeel dat zij minder latex binden. Dit vermindert het risico op allergie. De latex wegwerphandschoen is dikker en duurzamer dan de andere materialen. Het is zeer rekbaar, comfortabel en biedt goede bescherming.
 • Nitril handschoenen: Wie een latexallergie heeft, kiest voor deze modellen omdat ze geen allergieën veroorzaken. Zij bieden bescherming tegen chemicaliën en oliën. In sommige gevallen zijn ze geschikt voor reiniging met agressieve reinigingsmiddelen. Hier is het raadzaam de aanbevelingen van de fabrikant te volgen. De wegwerphandschoenen zijn scheurbestendig en geven een goed tastgevoel. Vergeleken met latexhandschoenen zijn ze minder rekbaar.
 • Vinyl handschoenen: Vinyl wegwerphandschoenen zijn de goedkoopste optie. Ze zijn geschikt voor kortstondig contact met zuren en alkaliën bij het afvegen van oppervlakken of het afwassen.

Zacht reinigen met de juiste doekjes

Doeken voor verschillende doeleinden zijn verkrijgbaar in talrijke materialen:

 • Leder
 • Katoen
 • Linnen
 • Bamboe
 • Microvezel
 • Cellulose
 • Gemengde stof
 • Microvezel met PVA (polyvinylalcohol)

Daarnaast koop je antibacteriële doekjes met zilverdeeltjes. Vochtige wegwerpdoekjes zijn doordrenkt met een reinigingsmiddel. Ze worden gebruikt voor een snelle tussentijdse reiniging. Na gebruik, gooi ze in de vuilniszak. Gebruik anti-slip sponzen om borden en andere oppervlakken schoon te maken.

Populaire doeken zijn onder andere:

 • Katoenen doeken voor het drogen en oppoetsen van oppervlakken.
 • Keukenrollen voor het schoonmaken van ramen of het verwijderen van vlekken
 • Microvezeldoeken als alleskunner voor badkamer en keuken

Waarom heb je doeken nodig?

Ze zijn essentieel voor een grondige reiniging. U brengt reinigings- of ontsmettingsmiddelen aan met de bevochtigde doeken. U veegt oppervlakken schoon of gebruikt dweilen om parket, laminaat en tegels schoon te maken.

Welke doeken zijn het beste?

In principe hangt het af van het beoogde gebruik. Sterk absorberende microvezeldoeken die u met of zonder water gebruikt, zijn geschikt als all-rounders. U gebruikt ze om spiegels, glas en chromen oppervlakken te polijsten. Bovendien doen zij dienst als vaatdoek of dweil. Een ander gebruik is voor droog afstoffen, omdat stof en pluizen zich goed aan het materiaal hechten. Conventionele schoonmaakdoeken smeren vuil uit. Een microvezeldoek vangt het vuil op. Het laat een schoon, streeploos en pluisvrij oppervlak achter.

Waar moeten gebruikers op letten bij het gebruik van microvezeldoeken?

Maak de doeken slechts lichtjes nat met reinigingsmiddel. Een vochtige doek is vaak voldoende voor lichte vervuiling. Was ze niet met wasverzachter, want dat verstopt de poriën van het materiaal.

Het beste reinigingsmiddel voor elke gelegenheid

Schoonmaken in het huishouden omvat verschillende activiteiten, of het nu gaat om het dweilen van de vloer, afwassen of het schoonmaken van glazen oppervlakken en ramen. Reinigingsmiddelen zijn geschikt voor de gerichte reiniging van verschillende zones. U kunt ze gebruiken om zich te ontdoen van vuil, kiemen en verkalking. Kantoren zijn een populaire broedplaats voor ziektekiemen, die zich snel verspreiden via deurklinken en andere gedeelde voorwerpen. Daarom wordt aanbevolen om oppervlakken regelmatig te reinigen met doekjes en reinigingsmiddelen. Het 's avonds legen van vuilniszakken voorkomt dat vieze geurtjes zich vastzetten. Bovendien trekt u geen fruitvliegjes aan.

Voor welke doeleinden heb je schoonmaakmiddelen nodig?

Er is een breed scala van reinigingsmiddelen die u gebruikt, afhankelijk van hun doel:

 • Reinigingsmiddelen voor de keuken: hier hebt u middelen nodig die de voedselveiligheid garanderen. Vaatwasmiddel met vetoplossend vermogen is geschikt voor zware vervuiling. De trend gaat in de richting van onschadelijke, duurzame producten. Zij zijn niet schadelijk voor het milieu noch voor de gebruiker. Verzorgende stoffen zijn zacht voor de huid. Draag in geval van twijfel wegwerphandschoenen bij het afwassen. Gebruik speciale keukenreinigers in spuitflacons voor oppervlakken. Deze verwijderen effectief vuil en olie.
 • Badkamerreinigers: Badkamerreinigers verwijderen zeepresten en kalkaanslag. Sommige hebben een ontsmettende werking. Voor het toilet zijn er speciale reinigers die tot onder de rand van de pot reiken. Voor het schoonmaken worden vaak producten met chemische stoffen gebruikt. Het is raadzaam handschoenen te dragen of eco-schoonmaakmiddelen te gebruiken.
 • Glasreinigers: Deze producten zijn geschikt voor het reinigen van ruiten, glazen oppervlakken en spiegels. U krijgt een streeploze glans. Gebruik de sprayflacons in combinatie met doeken.
 • Vloerreiniger: deze kunt u bestellen voor verschillende oppervlakken. Het is belangrijk dat u speciale producten gebruikt voor parket en marmer.
 • Allesreinigers: Deze zijn geschikt voor tegels en voor het reinigen van oppervlakken.

De beste vaatwasmachinetabs voor een glanzend schone vaat

Vaatwastabs zijn essentieel voor een grondige reiniging van de vaat in de machine. Goede producten combineren verschillende eigenschappen. Ze bevatten afwasmiddel, zout en spoelglansmiddel. Extra stoffen beschermen het glas tegen corrosie, verhogen de glans van roestvrij staal en versterken de reinigende werking op hardnekkige korsten. Als deze al bij lage temperaturen werken, bespaart u elektriciteit tijdens het schoonmaken.

Opmerking: Gebruik de afwasmachine alleen met speciale reinigingsmiddelen om beschadiging van het apparaat te voorkomen. Zorg ervoor dat de tabs tijdens het bewaren niet nat worden, anders lossen ze niet goed op.

Waarom zijn vaatwastabletten van hoge kwaliteit belangrijk?

Goede producten zorgen voor de machine en geven de vaat glans en reinheid. Dit voorkomt moeizaam opnieuw polijsten. De artikelen verwijderen thee- en koffievlekken, alsook opgedroogde etensresten. Let er bij het gebruik op dat de vaatwastabletten zout en spoelglansmiddel bevatten. Je hebt deze twee componenten nodig voor een schoon, kristalhelder resultaat. In het geval van monotabs die alleen wasmiddel en glasbeschermer bevatten, vult u ze afzonderlijk. Als u multi-vaatwasmachinetabs gebruikt, hebt u geen extra machineonderhoud nodig.

Ontkalker voor lekkere drankjes

Uiterlijk wanneer de koffie 's morgens niet meer smaakt, is het een goed idee om de machine met ontkalker te reinigen. Na verloop van tijd ontstaat hardnekkige kalkaanslag in waterkokers, theeketels en koffiezetapparaten, waardoor de smaak van de drank nadelig wordt beïnvloed. De ontkalker verhoogt de efficiëntie van de machines en verlengt hun levensduur. De producten zijn biologisch afbreekbaar en geschikt voor levensmiddelen. U kunt ze krijgen in de vorm van tabletten, vloeistof of poeder. Wanneer u ze gebruikt, zorg er dan voor dat u de machine nadien verschillende keren met helder water doorspoelt om eventuele resten van het middel veilig te verwijderen.