Sharp

Sharp - Inktpatronen en Toners

In onze winkel bieden wij u alle originele cartridges voor uw Sharp printer, evenals tal van goedkope alternatieven, die op geen enkele manier inferieur zijn aan het origineel in kwaliteit en hoge waarde. U profiteert van een garantie van 3 jaar.

Selecteer uw Sharp printer en wij tonen u de bijpassende toner.

Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer

Hoe herken je de originele Sharp toner?

Alle Sharp toners worden verzonden in een rechthoekige kartonnen doos. Kunststofverpakkingen worden niet gebruikt in vergelijking met andere fabrikanten. De kleur van de verpakking is bruin of wit. Als het om een gekleurd patroon gaat, zoals magenta, blauw of geel, is de verpakking aan de zijkant versierd met een gele streep, zodat ze gemakkelijk en herkenbaar van elkaar te onderscheiden zijn.

Naast het Sharp logo is de verpakking ook bedrukt met de productnaam, de bestelde kleur, het printermodel waarmee de toner compatibel is en andere technische gegevens. In de productbeschrijving vindt u informatie over andere compatibele printers.

Hoe verander ik een Scherpe toner? - Een kleine instructie

Als uw printer aangeeft dat het tonerniveau laag is, of aangeeft dat u de toner moet vervangen, moet u de toner vervangen om de volledige afdrukprestaties terug te krijgen. De te vervangen kleur wordt weergegeven.

  1. Open de voorklep van de printer. De respectievelijke gekleurde patronen liggen zichtbaar voor u.
  2. Trek de te vervangen cartridge voorzichtig met beide handen in uw richting. Het moet horizontaal worden uitgetrokken. Trek het er niet ruw uit. Anders kan de toner uitlekken.
  3. Haal dan de nieuwe tonerverpakking uit de verpakking.
  4. Schud de cartridge vervolgens vijf of zes keer in horizontale positie.
  5. Steek hem daarna voorzichtig horizontaal in de voorziene ruimte voor de kleur. U kunt geen cartridge van een andere kleur installeren. De klei moet dezelfde kleur hebben.
  6. Druk nu de cartridge in tot deze vastklikt.
  7. Sluit de voorklep van de printer weer. Het apparaat schakelt automatisch over naar de beeldaanpassingsmodus.

Heeft het zin om zelf mijn scherpe toner bij te vullen?

Het is mogelijk om de toner zelf bij te vullen. Dit vereist echter een zorgvuldige en bekwame hand. Je moet ook de gezondheidsaspecten niet negeren.

Het tonerpoeder kan schade aan uw gezondheid veroorzaken als het verkeerd wordt behandeld. Daarom is het sterk aanbevolen om ademhalingsbescherming te dragen of een zuigkamer te gebruiken bij het bijvullen van de toner. Bovendien wordt het tonerpoeder als licht ontvlambaar beschouwd wanneer het met zuurstof wordt gemengd. Met dit aspect moet ook rekening worden gehouden bij de verwijdering van het tonerpoeder.

Bovendien mag de fotogeleidertrommel niet worden aangeraakt of aan het zonlicht worden blootgesteld. Anders zal dit resulteren in foutieve afdrukken. Bovendien kan de toner, als de cartridge niet goed is afgesloten, in de printer terechtkomen en deze beschadigen. U loopt het risico dat de garantie van de fabrikant vervalt.

U kunt er zelf een tonercartridge mee bijvullen, maar door de ingewikkelde procedure is dit minder praktisch.

Hoe kan ik mij op de juiste manier ontdoen van Sharp toners?

Als uw toner bijna leeg is en uw printer een nieuwe cartridge nodig heeft, gooi de lege toner dan niet in het restafval. De cartridges tellen als elektronisch afval. Daarnaast kunt u ook het milieu vervuilen door achtergebleven fijnstof.

In plaats daarvan kunt u lege tonercartridges terugbrengen naar veel elektronicawinkels of naar een materiaalwerf. Als alternatief biedt Sharp u ook een afvalverwijderingsservice aan. U kunt de lege Sharp toners en Sharp afvaltonercontainers inleveren bij het bedrijf. U, als afzender, bent echter verantwoordelijk voor de gemaakte kosten.

Het terugnameaanbod geldt echter alleen voor cartridges en containers voor de Duitse markt, evenals voor originele materialen. Anders kunnen de kosten voor de verwijdering en een behandelingsvergoeding aan de afzender in rekening worden gebracht. Bovendien zal de acceptatie worden geweigerd in het geval van transportleveringen.

Wat is de beste manier om mijn lege toner terug te geven?

Voor alle particuliere klanten, maar ook voor commerciële gebruikers met een laag verbruik, biedt Sharp een retourservice voor lege Sharp-toners en afvaltonercontainers. Alleen originele toners van het merk Sharp zijn inbegrepen.

U vindt het benodigde adres waar u de toners naartoe kunt sturen op de Sharp website. Zorg er bij het retourneren van de toner voor dat de enveloppe waarin de toner wordt vervoerd goed gesloten is.

Selecteer Uw serie