Riso

Riso - Inktpatronen en Toners

In onze onlineshop kunt u originele Riso printer cartridges en thermo transfer rollen krijgen. Ons assortiment omvat laaggeprijsde producten met maximaal drie jaar garantie. Een geschikte selectie van Riso thermotransferrollen wordt door ons zoeksysteem getoond na het invoeren van het printermodel.

Selecteer het model van uw Riso-printer:

Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer

Bestel printercartridges en thermo transfer rollers voor Riso bij Prindo

In onze online shop vindt u de bijpassende thermotransferrollen en printercartridges voor Riso. Je hebt de thermotransferrol nodig om de foliemeesters te produceren. Bij Prindo kunt u thermografische transferrollen voor de series Riso EZ en Riso RZ in het zwart aanschaffen. De pakketten bevatten elk twee warmterollen. Afhankelijk van het Riso apparaat kunt u kiezen tussen de formaten A3 en A4.

RISO-producten

Het bedrijf RISO houdt zich bezig met snelle inkjetsystemen en risografen. De printsystemen bieden hoge prestaties in een compact ontwerp. Tot de bekende modellen behoren de producten van de ComColor-FW serie van RISO of de risografen van de EZ of RZ serie. Inkjetsystemen hebben een modulair ontwerp en bereiken een hoge productiviteit. Het koud inkjet drukproces is milieuvriendelijk. De prints zijn zuinig, snel en flexibel. Kleurensystemen printen tot 120 pagina's per minuut in full colour.

Wat is een Risograph?

Risografen (kortweg Riso) zijn digitale highspeedprinters. Ze zijn beschikbaar voor formaten tot A4, A3 of A2. Het Japanse bedrijf RISO Kagaku Corporation ontwikkelde in 1986 de Risograph, een sjabloondrukproces dat wordt uitgevoerd met behulp van de cilinderdrukmethode.
In de jaren tachtig werd het vooral gebruikt in overheidsinstellingen en scholen voor het snel en goedkoop dupliceren van documenten.

Ontwerpers, uitgevers, illustratoren en kunstenaars vertrouwen op deze populaire druktechniek. De voordelen van RISO-producten zijn duidelijk zichtbaar in hun milieuvriendelijke toepassing. De apparaten brengen de inkt op papier tijdens het printen zonder warmte en chemicaliën. Tegelijkertijd zijn de kosten voor verbruiksartikelen laag.

Hoe werkt Riso?

Daarbij sturen computers grijswaarden-PDF's met kleurscheiding naar de risografen. De scanner leest het document. Voor het drukken, Riso lasers in een masterfolie voor alle kleuren. De folies worden over een druktrommel gespannen. Dit heeft een fijn stalen scherm.

Tijdens het drukken draait de trommel en valt de inkt door de zeef op de masterfolie, die eerder met de laser werd verwerkt. De trommel drukt de inkt op het papier. Het proces is vergelijkbaar met zeefdrukken. Het kleurengamma van een riso omvat tot 20 standaardkleuren. Verkrijgbaar in de kleuren rood, groen, zwart en speciale kleuren zoals jagersgroen, karmijnrood, goud en fluorescerend roze. Indien gewenst kunnen de gewenste kleuren worden toegevoegd. De kleuren zijn gebaseerd op rijstzemelen en sojaolie. De hoofdfilms bestaan uit bananenblad- of hennepvezels.

Risodruk maakt zowel kleine oplages van tien exemplaren of meer als grote oplages mogelijk. De inspanning die nodig is voor het instellen van de afdruk en de masterproductie is laag. De inkt droogt langzaam bij het bedrukken met riso. Gebruik daarom ongestreken papier. Met de computer bestuurt u de RISO-producten direct. Er zijn één- en tweekleurige printers beschikbaar.

Selecteer Uw serie