In onze online winkel vindt u een breed scala aan bedrukbare films. In het kantoor worden voornamelijk klassieke OHP-films gebruikt. Deze zijn geschikt voor afdrukken met inkjet- en laserprinters of kopieerapparaten. U kunt kiezen tussen varianten voor zwart-witdruk en speciale films voor kleurendruk met inkjetprinters.

Canon Transparant
Canon

 € 7,24

incl. BTW, excl. Verzendkosten

papier Transparant
€ 7,24
Zebra
Zebra

 € 49,11

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

€ 49,11
Peach
Peach

 € 2,89

incl. BTW, excl. Verzendkosten

Perzik PA109, Duidelijke Schermbeschermer, Universeel, Krasbestendig, voor Smartphone/Tablet/Smartwatch
€ 2,89

Van overheadfolies tot lamineerfolies

Voor plastic etiketten kunt u geschikte thermische transferrollen krijgen in een voordelig multipack. Plastic kaart blanks (PVC-kaarten) zijn geschikt om te bedrukken met uw kaartprinter of retransfer kaartprinter. U kunt ze gebruiken voor het etiketteren van geschenk-, club-, veiligheids-, klanten- en bonkaarten, en van bezoekerspassen. Optioneel kunt u lamineerfolies in verschillende formaten gebruiken, die goed zijn voor het maken van identificatiepapieren, borden, lijsten, foto's en veel gebruikte documenten.

Om uw eigen smartphone of andere mobiele toestellen te beschermen, zijn er schermbeschermingsfolies. Deze beschermen tegen krassen en vervelende vingerafdrukken. Goede varianten remmen ook de reproductie van bacteriën om het oppervlak van het toestel kiemvrij te houden.

Op creatief gebied zijn inkjet- en lasertransferfilms overtuigend. U gebruikt deze om T-shirts te bedrukken met uw eigen creaties of het bedrijfslogo. Met flockfolie van hoge kwaliteit kunt u textiel met een pluizige oppervlaktestructuur van een individuele tekst voorzien. Met nagelfolie kunt u uw eigen ontwerp stickers maken om uw vingernagels te versieren.

Waarom moet mijn mobiele telefoon een schermbeschermingsfolie hebben?

Een smartphone schermfolie beschermt het delicate display tegen vuil en krassen. De producten verlengen de levensduur van uw toestel. Dit is vooral belangrijk als het een duur model is. Door de beschermende folies blijft de doorverkoopwaarde behouden.

Schade aan het oppervlak wordt veroorzaakt door sleutels. Munten of andere scherpe voorwerpen in de zak. Maar ook zand, vuil of het plaatsen op de tafel laten na verloop van tijd sporen na. De plastic folies om uw display te beschermen bestaan uit verschillende dunne lagen die verschillende doelen dienen. De kleeflaag maakt het mogelijk de folie aan te brengen zonder resten achter te laten. Door de luchtbelvrije toepassing is de displaybeschermfolie bijna onopvallend. De robuuste materialen voorkomen de vorming van krassen zonder de bruikbaarheid van de smartphone te beperken.

Er zijn verschillende varianten beschikbaar:

  • Transparante beschermfolie vermindert het risico op krassen. Hier is de hardheidsgraad van doorslaggevend belang. Bovendien verminderen zij vingerafdrukken op het zichtbare oppervlak.
  • Dankzij antireflecterende schermbeschermingsfilms kan het scherm probleemloos worden bekeken in sterk zonlicht op het strand of op andere plaatsen die aan de zon zijn blootgesteld.
  • Anti-shock beschermfolie beschermt het scherm tegen krassen. Tegelijkertijd bieden de folies voldoende stevigheid om te voorkomen dat het scherm barst wanneer het toestel valt. De fabrikanten beloven een hoog beschermingsniveau. Men zegt zelfs dat de films beschermen tegen hamerslagen.
  • Privacyfilms voorkomen dat andere mensen meelezen op uw smartphone. De films beperken de kijkhoek tot 30 graden, zodat in het openbaar vervoer niemand een blik op uw activiteiten kan werpen.
  • Volledig gespiegelde screen protectors zijn vooral populair bij vrouwen. Door ze te gebruiken, gebruik je je telefoon als spiegel wanneer het scherm uit is. Dit zorgt voor een snelle make-up controle.

Waarvoor is lamineerfolie geschikt?

De folies worden gebruikt om belangrijke foto's, uithangborden, documenten, getrouwheidskaarten of ID-kaarten te beschermen. De laminering geeft ze een beschermende laag die vuil en water afstoot. Bovendien voorkomt de plastic laag dat de documenten vergelen en slijten door veelvuldig gebruik.

Voor het lamineren heeft men geschikte folies nodig en een lamineerapparaat, waarmee men het warm lamineert. Om de documenten op duurzame wijze te verzegelen, plaatst u ze in het zakje met lamineerfolie. Het is belangrijk dat de vormen hittebestendig zijn. Binnenin hebben de folies een speciale droge kleefstof. Dit wordt vloeibaar door de hitte van de laminator en verbindt zich met het papier. De uitstekende randen dichten de rand af. Na afkoeling zijn de documenten hard als gevolg van de verharding van de lijm.

U kunt kiezen tussen matte en glanzende folies in verschillende afmetingen. Het is mogelijk erop te schrijven met in water oplosbare stiften of permanente markers.

Waar zijn overhead transparanten geschikt voor?

OHP-transparanten worden gebruikt om afdruk transparanten te maken voor overhead projectoren. Zij zijn verkrijgbaar voor laser- of inkjetprinters. Inkjet-overheadtransparanten zijn speciaal gecoate, transparante versies in DIN A4-formaat. Hiermee kunt u transparanten maken in zwart-wit of in kleur. Het voordeel is dat de inkt in enkele seconden droogt. Zo kunt u de gedrukte producten onmiddellijk gebruiken zonder afbeeldingen en tekst te bevlekken. Moderne versies zijn geschikt voor alle gangbare inkjetprinters. Zij maken toevoer via de opvanggoot mogelijk.

Folies voor laserprinters drukt u niet af met een inkjet, omdat het oppervlak te glad is. De inkt zal zich er niet aan hechten. Voor laserprinters heb je andere folies nodig. Deze zijn dikker en hittebestendiger dan conventionele inkjetfilms. Aangezien zij statisch geladen zijn en aan elkaar kleven na het bedrukken, zijn goede producten antistatisch. OHP-folies voor laserprinters kunnen aan beide zijden worden bedrukt. Bij inkjetversies hecht de inkt alleen aan het ruwere zijoppervlak.

Wat zijn transferfilms?

Transferfolies zijn geschikt voor de afwerking van textiel. U gebruikt ze ofwel voor transfer- of flockdruk. Het verschil is dat bij de laatste de flockfolies een pluizig, zacht oppervlak hebben dat u rechtstreeks op de stof drukt met de plotter. De motieven hebben een verhoogde, fluweelachtige textuur. U kunt ze gebruiken voor het bedrukken van katoenen stoffen, maar ook van gemengde vezels, viscose, nylon en polyester.

Met normale inkjet- of lasertransferfolie kunt u T-shirts of andere stoffen versieren met uw eigen printer. Zij zijn bekend als strijkfolies, die u op katoenen textiel aanbrengt. Na het drukken, knipt u het motief uit en strijkt u het op de textiel drager.

Er is een keuze aan dunne films voor gebruik op lichtgekleurd textiel. Hier schijnt de kleur van de stof achteraf door. Gebruik dikkere versies voor donkere materialen. Zij maken het afdrukken met foto's of fotorealistische motieven over het gehele oppervlak mogelijk. U gebruikt de transferfolies bij bijna elke kleuren laserprinter of kopieermachine.

Heb ik een specifieke printer nodig om op de folie te printen?

Voor het maken van de motieven is er speciale grafische software voor de PC. Eenvoudige teksten, grafieken en foto's zijn mogelijk. Voor de bedrukbare folies moet worden nagegaan of zij geschikt zijn voor de respectieve laser- of inkjetprinter. Als u de verkeerde afdrukbare folie gebruikt, kan dat uw printer beschadigen. Canon transferlinten van Prindo werken goed met een verscheidenheid aan PIXMA-apparaten. AVERY Purpose Form transfer linten werken goed met populaire inkjetprinters. Flockfolie kan met een speciale plotter op textiel worden aangebracht.