Een digitale stempel is een speciale vorm van stempelen waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een stempelkussen. Het werkt elektronisch en gebruikt een inktpatroon voor de stempelafdruk. De lichaamskleuren van de Colop digitale stempel zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zuiver technisch gezien kan de stempel worden vergeleken met een inkjetprinter, aangezien soortgelijke inktpatronen worden gebruikt. Meer informatie

Colop_12256
Colop

vanaf € 297,90

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

€ 299,89

 € 299,89

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

€ 297,90

 € 297,90

incl. BTW, u betaalt geen verzendkosten

Wat is een digitale postzegel?

Een digitale stempel is een op maat gemaakte stempel die digitaal gemaakte afdrukken maakt op een document. De bijbehorende app biedt vooraf gemaakte afdrukgebieden, hoewel deze kunnen worden aangepast. Een handtekening, zoals een bedrijfslogo of speciale interne bedrijfsgegevens, kan eenvoudig via een stempel op een contract of factuur worden gezet. Dit alles werkt digitaal en biedt verschillende voordelen.
Wat zijn de voordelen van digitale postzegels?

De digitale stempel van Colop biedt verschillende voordelen:

  • Commercieel verkrijgbare zegels zijn meestal beperkt tot het eigenlijke opdrukgebied. De digitale stempel maakt het echter mogelijk om op elk moment precies dit oppervlak aan uw eigen behoeften aan te passen. Verschillende oppervlakken kunnen worden gecreëerd, opgeslagen en naar behoefte worden gebruikt voor de volgende stempelafdruk.
  • Dankzij de inktpatroon is dit een stempelafdruk van hoge kwaliteit die op gelijke voet staat met overeenkomstige printersystemen. Interne bedrijfsdocumenten krijgen een hogere kwaliteit, wat zeker zal worden opgemerkt door bestaande zakenpartners en klanten.
  • De gebruiksvriendelijkheid staat op een zeer hoog niveau. Dit komt vooral door de manier waarop het wordt gebruikt, omdat zelfs verschillende afdelingen van een bedrijf met één digitaal stempel kunnen werken, waar anders verschillende stempels nodig zouden zijn geweest.
  • Dankzij de batterijwerking kan de stempel flexibel van de ene werklocatie naar de andere worden vervoerd. Zelfs op beurzen is een digitale stempel een welkom werkinstrument.

Waar kunnen digitale postzegels worden gebruikt?

In principe kunnen digitale stempels worden gebruikt waar voorheen klassieke stempels op het bureau lagen. De volgende toepassingsgebieden zijn denkbaar:

  • Leraren zouden digitale stempels kunnen gebruiken voor cijfergemiddelden of een overeenkomstige stempelafdruk maken voor het individuele cijfer onder de afzonderlijke examens.
  • Boekhouders hebben stempels nodig met verschillende oppervlakken. Een digitale stempel is hier bijzonder geschikt dankzij de enkele stempelpositie, die toch meerdere afdrukken mogelijk maakt. Zuiver druktechnisch gezien heeft de digitale postzegel dezelfde normen als de klassieke postzegels.
  • Facturen van dienstverleners kunnen worden voorzien van verschillende opdrukken, afhankelijk van de opdracht. Met de digitale stempel kunnen alle afdrukken voor de desbetreffende bestelling digitaal worden opgeslagen.

Technische details

De druktechnologie is inkjet. Corresponderende printersystemen zijn al lang in omloop en zijn ook nu nog in veel kantoren te vinden. De digitale postzegel van Colop gebruikt dezelfde technologie. Het maximale afdrukgebied is 14,5 x 150 millimeter. De opdruk kan binnen deze afmetingen aan uw eigen wensen worden aangepast.

Bovendien heeft de digitale stempel een resolutie van 600 dpi. Dit betekent dat zelfs gedetailleerde beelden zonder problemen kunnen worden gestempeld en verwerkt. Ten slotte heeft de inktpatroon een bereik van ongeveer 1500 afdrukken.