Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer
Canon

Canon pixma mx

Selecteer je Canon PIXMA MX-model en we laten je zien welke inkt- en tonercartridges passen.

Selecteer het model van uw printer:

Selecteer uw apparaat aub
merken
Serie
Printer

Inktpatronen voor de Canon PIXMA MX-modellen

Cartridges voor Canon PIXMA MX

De PIXMA MX-serie is een van de populairste printerseries van Canon ooit. De seriemodellen zijn uiterst duurzaam en uiterst robuust. Bovendien bieden zelfs de instapmodellen royale multifunctionaliteit en kunnen ze printen en kopiëren, scannen, faxen en direct printen vanaf de camera.

Speciale interfaces zoals USB of WLAN en cloud voor niet-PC-systemen zijn meestal ook in elk MX-model opgenomen. Dit betekent dat de Canon PIXMA MX multifunctionele printer een goede allround service biedt die niet voor elke printerserie gebruikelijk is.

De Canon PIXMA MX serie in focus

De MX-serie kan op een groot aantal verschillende papierformaten printen, van normaal papier tot glanzend fotopapier. De afdruksnelheid is zeer goed, met maximaal 22 zwarte en 17 kleurenpagina's per minuut. Afhankelijk van het model printen MX-apparaten ook zeer snel foto's in maximaal 21 seconden. Wat betreft het ontwerp van de Canon PIXMA MX serie, hebben veel printermodellen een zeer eigenzinnige vormgeving.

Bij de meeste modellen wordt de afgeronde doosvorm die kenmerkend is voor Canon printers aangevuld met een piramidevormige basis waarin de scanner van de serie is ondergebracht. Deze werkt met een CIS-sensor en heeft vaak ook een automatische documentinvoer (ADF). Formele uitzonderingen zijn enerzijds de modellen van de MX400-serie (bijv. Canon PIXMA MX492), die een vlakke bevestiging hebben. Aan de andere kant vallen de Canon MX7600 en MX850 ook op door hun zeer speciale constructie.

De speciale modellen hebben een ergonomisch gevormde, golfvormige bevestiging, die optisch een echte blikvanger is, vooral door het zilverzwarte printerontwerp van beide printers. Verdere kleurvarianten, waaronder zwart, wit, zilver, grijs en een exclusief zwart-rood design voor de MX725 en MX925 zijn beschikbaar.

Canon PIXMA MX375- en MX395-cartridges

De inkjetprinters MX375 en MX395 verschillen weer van hun voorgangers in hun cartridgegebruik. De 2 FINE-printkoppen van de modellen maken voor het eerst gebruik van PG-540- en CL-541-cartridges binnen de MX-serie. Voor een hoger bereik kunnen de XL-versies van deze cartridge-units zoals gebruikelijk worden gebruikt. De vermelde cartridges zijn ook gebruikelijk voor de hogere modellen MX475 en MX525.

Canon PIXMA MX495 Cartridges

Terwijl de meeste modellen van de MX400-serie dezelfde cartridges gebruiken als de MX320 of de MX375 en MX925, zijn de Canon PIXMA MX495-cartridges hier een beetje uit de toon gevallen. Het laatste model van de MX400-serie kan worden beschouwd als een overgangsmodel naar de hogere MX-apparaten op het gebied van printtechnologie en maakt daarom gebruik van individuele kleurencartridges. PG-545- en CL-546-cartridges zijn vereist. Als alternatief kun je ook de bijbehorende XL-inkten gebruiken als vervanging voor de Canon PIXMA MX495-cartridges en zo een hoger inktbereik bereiken.

Canon PIXMA MX725-cartridges

De MX725 valt niet alleen op door zijn elegante zwarte en rode design, maar ook door zijn uiterst fijne inktdruppelgrootte, die soms zelfs minder dan 1 pl is. De Canon PIXMA MX725 is daarom zeer zuinig in het verbruik, waardoor met één cartridge tot 5000 documentpagina's of 7500 foto's kunnen worden geprint wanneer XL- of XXL-cartridges worden geselecteerd. Ook hier zijn speciale inktcartridges nodig om deze uitstekende prestaties te bereiken. Standaard inkten voor het eigen 5-tanksysteem van de printer zijn hier te vinden:

 • PGI-550PGBK voor pigmentzwart
 • CLI-551BK voor zwart
 • CLI-551C voor cyaan
 • CLI-551M voor magenta
 • CLI-551Y voor geel

De Canon MX925-cartridges, en dus ook de cartridges in het high-end model van de MX-serie, komen ook overeen met deze cartridge-unit. Dit maakt de PGI-550 en PGI-551 cartridges tot de meest geavanceerde cartridgevariant van de serie.

Canon PIXMA MX7600 Cartridges

Een ander bijzonder model is te vinden in de MX-serie met de Canon PIXMA MX7600. Deze multifunctionele printer met het originele golfvormige opzetstuk is het eerste MX-model met een 6-tanksysteem en wordt voor dit doel gebruikt:

 • PGI-9PBK voor pigmentzwart
 • CLI-7BK voor zwart
 • CLI-9C voor cyaan
 • CLI-9M voor magenta
 • CLI-9Y voor geel
 • CLI-9 Clear voor infrarood

De heldere inkt is hier een heel bijzondere eigenschap. De schijnbaar onzichtbare inktkleur reageert op infrarood licht en produceert vervolgens een heldere groene kleur. Het is dus een fluorescerende UV-inkt, die uitsluitend aan de Canon MX7600 wordt toegevoegd.

Canon PIXMA MX860-cartridges

De MX-serie ontvangt met de MX860 een laatste individuele cartridge-unit. Opnieuw een hoge-resolutie multifunctionele printer, waarvan de 5-tank printtechnologie overtuigt met een zeer fijne inktdruppelgrootte van slechts 1 pl. De fotoprints van dit MX-model zijn in de test ook gecertificeerd als "laboratoriumkwaliteit". De cartridges die nodig zijn voor deze uitstekende afdrukprestaties zijn

 • PGI-520 voor pigmentzwart
 • CLI-521BK voor zwart
 • CLI-521C voor cyaan
 • CLI-521M voor magenta
 • CLI-521Y voor geel

Onze goedkope alternatieve inktcartridges voor Canon PIXMA MX

Onze Basic, Classic en Green series bieden betaalbare alternatieven voor de bovengenoemde originele cartridges voor printers uit de Canon PIXMA MX-serie. De cartridges zijn meestal goedkoper dan vergelijkbare producten van de fabrikant, maar verliezen geen afdrukkwaliteit. Ons assortiment omvat de volgende alternatieve cartridges:

prindo-cartridges die compatibel zijn met PG-40 en CL-41

Voor de cartridges in de MX300 en MX310 biedt ons eigen merk verschillende oplossingen. Enerzijds hebben wij met onze producten prindo PRICPG40 en PRICCL41 alternatieve inktcartridges voor de originele inkten in ons assortiment. Aan de andere kant zijn onze prindo Basic PRICPG-50 en PRICCL-51 cartridges ook compatibel met beide modellen.

prindo-cartridges die compatibel zijn met PG-510 en CL-511

De originele PG-510 en CL-511 cartridges kunnen ook onze alternatieve cartridges vervangen door twee varianten. Dit zijn de vervangende cartridges voor de gekleurde originele tank PRICCL511+ en de alternatieven PRICPG512 en PRICCL513.

prindo-cartridges die compatibel zijn met PG-540 en CL-541

Deze originele cartridges vervangen onze Classic alternatieve cartridges PRICPG540 en PRICCL41+. De cartridges zijn ook verkrijgbaar in de XL-versie, waarvan we ook goedkope multipacks aanbieden.

prindo-cartridges die compatibel zijn met PGI-525 en CLI-526

Originele PGI-525- en CLI-526-cartridges kunnen niet alleen worden vervangen door de prindo PRICPGI252BK- en PRICCLI526+-cartridges uit onze Classic-serie. Met de bijbehorende cartridges van onze Green-serie bieden wij ook inktcartridges voor CLI-526+ uit duurzame productie. De cartridges zijn gemaakt van gerecycled materiaal dat speciaal voor de productie is verwerkt. Het is dus gegarandeerd met een schoon geweten te drukken.

prindo-cartridges die compatibel zijn met PGI-550 en CLI-551

prindo biedt ook groene alternatieven voor deze cartridgevarianten. Samen met de Classic cartridges PRICPGI550 en PRICCLI551 bieden ze de beste alternatieven voor de originele Canon-cartridges en dit tegen een lagere prijs met dezelfde kwaliteit. Er zijn XL- en multipacks beschikbaar.